Hullu maksaa mitä pyydetään

12.11.2011 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Hullu maksaa mitä pyydetään

Suomessa vallitsee kaksihintajärjestelmä. Se todistaa  ettei useimmilla markkinoilla kilpailla aidosti. Keskusliikkeet myyvät polttoaineita markkinoiden kalleimmilla hinnoilla ja palauttavat sitten kuukauden lopussa takaisin jotakin. Järjestelmä on kallis. Käyttämällä kanta-asiakaskortteja tuetaan määräävässä asemassa olevia keskusliikkeitä, kilpailun puutetta ja korkeita hintoja. Ohjelmien ylläpitäminen maksaa vaikkapa Finnairille vuosittain miljoonia.

Pyytämälläkin saa toisen hinnan. Rautakaupassa, huonekaluissa ja kodinkoneissa saa nettohinnan pyytämällä. Hölmöt maksavat mitä pyydetään. Soittamalla vakuutusyhtiöön saa heti alennusta, ilmoittamalla olevansa kilpailuttamassa vasta todellisen hinnan. Operaattorikin tarkistaa paketteja ja hintoja alaspäin pyytämällä. Joka paikassa saa olla kiukuttelemassa 😉

Jos Suomessa kilpailtaisi kunnolla, ei kenelläkään olisi varaa kuorruttaa hintapyyntöjä. Päinvastoin näkisimme enemmän optikoiden tyylistä aitoa taistelua. Kuten olen aiemmin kirjoittanut hinnoista puhuminen vie toimialan ongelmiin. https://www.villetolvanen.com/2011/07/31/hinnasta-puhuminen-vie-perikatoon/

Jokainen kuluttaja tekee valintansa itse. Ostamalla Lidlista, Ikeasta tai Soneralta rahat menevät ulkomaille. Tukemalla keskusliikkeitä hidastamme palvelujemme kehitystä. Olisiko paras toimia tilanteen mukaan ja päättää kenelle rahat menevät tapauskohtaisesti? Vaikka lähiruoka on kallista, on rahoilla selkeä osoite. Se on oma taloutemme. Ostos tukee maaseutua, työllistää ja rahoittaa yritystoimintaa. Kaikkea sitä mitä juuri nyt tarvitsemme.

Ps. Sattumalta uutisissa kerrottiin juuri pt-kaupan ottavan yhä suuremman osan elintarvikkeiden hinnoista.

 

 

 

 

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Minna Karhu
2012-05-31 21:10:24

Ville, tässäkin on taas helppo "peukuttaa" ajatuksiasi! Olen sitä mieltä, että meistä kukin saa kuluttajana päättää tasan miten, missä ja mihin rahansa käyttää...kunhan t-i-e-d-o-s-t-a-a ja y-m-m-ä-r-t-ä-ä valintojensa seuraukset. Samat mökkiläiset jotka itkevät kuolleita pikkukaloja ja levälauttoja Itämeren rannalla nököttävän mökkisaunansa terassilla valitsevat grilliinsä liian usein Puolassa kasvanutta possua. Puolan maatalouden vaikutukset suurimman jokien valuma-alueensa kautta jättävät kotimaiset possut kalpeiksi.
Kannattaa vaatia ja valita. Ja nähdä se vaiva, että joskus hetken pohtii seurauksia. Päätös on viime kädessä kuluttajan, vaikka isoja mörköjä on niin helppo moittia. Millainen kansa, sellaiset kaupat - ja liike-elämä. Mihin muuten katosivatkaan kivijalkakaupat? Ne tahtoisin takaisin. Roomassa niitä on paljon ;).

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-06-01 13:38:37

minna liekeissä. hyvä. lisää! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.