Kevättodistus 2020

11.06.2020 | Kasvu | Ville Tolvanen

Kevättodistus 2020

On tullut tavaksi kirjata itselle toikkareita kauden lopussa. Eipä päästetä itseä tästäkään kaudesta ilman arviota.

Vuosi alkoi uutta aikaa ja vuosikymmentä ihmetellessä. Yhteenkään arvioon ei tainnut sisältyä vaihtoehtoa globaalista pandemiasta. Helmikuun hilpeys muuttui nopeasti kriisiksi maaliskuun alussa, pitkään karanteeniin ja täydellisen myrskyn luotaamisen huomisen osalta. Jokainen meistä on varmaasti käynyt läpi epäuskon ja pohdinnan oman sairastumisen mahdollisuuksista sekä huolen huomisen luomisesta.

Itse olen yrittänyt pitää mielen virkeänä (vaihteluista huolimatta) ja pohtinut miten kaikkialla voisimme palata eilisen sijasta huomiseen.

Pakko on paras muusa sanotaan ja mullistukset sisältävät aina mahdollisuuksia.

  1. Kirjoittaminen. Olen palannut aktiiviseen ajatusteni dokumentoimiseen. Kirjoitin ns. Kriisissä -sarjaa ja sitten myös Virtualisoinnista. Myös omistajuuden johtaminen ja kehitys on pysynyt tiiviisti agendalla. Kirjoittaminen tuntuu yhä hyvältä tavalta jäsentää ajatuksia, terapoida omaa mieltä ja etsiä vastauksia omiin ja muiden kysymyksiin.
  2. Omistajat .org Saimme loppuvuonna valmiiksi Mestariomistaja – kanvaasiin ja vuoden alussa pääsimme kokeilemaan sitä useissa yrityksissä. Järjestimme tammikuussa Thinktankin Levi2020 – joka oli menestys. Lisäksi järjestimme tapahtumia Perheyritysten liiton ja Boardmanin (webinaari) kanssa. Aloitimme ”omistajan Ouran” kehittämisen ja tuotteistus omistajan työkaluihin jatkuu. Kasassa alkaa olemaan aika kiva setti omistajuuden, hallitustyön ja yritystoiminnan johtamiseen ja arvon kasvattamiseen.
  3. Reka Industries” Liityin loppuvuonna Renttojen sukuyhtiön emoyhtiön Reka Oy:n hallituksen varapuheenjohtajana. Omistajastrategia siirtyi keväällä seuraavaan vaiheeseen, kun Neo Industries julkaisi kaupan Reka kumista. Samalla konserni organisoituu uudella tavalla ja ottaa myöhemmin syksyllä käyttöönsä nimen Reka Industries. Erinomaisen kiinnostava hanke tavoitteenaan omistaja-arvon kasvattaminen.
  4. Rakennusteho groupin hallituksen varapuheenjohtajana tuli vuosi täyteen ja yhtiön on lanseerannut useita kiinnostavia kohteita mm. Espoon Alpha ja Ogeli II. Olemme kehittäneet hallitustyöskentelyä, tuloksellista johtamista ja gryndayksen konseptikehitystä. Yhteistyö omistajien, hallituksen ja johdon välillä alkaa muotoutua ja yhtiön lupaus rakentaa ”elämäntapaa” saa jatkuvasti parempia muotoja.
  5. Vuoden alussa rakensimme Fredman Groupin omistajille virtuaalisen ”ownership officen” eli omistajastrategiasta, sijoitusstrategioista jne. Vastaavan prosessin, joka pyrkii organisoimaan omistajuuden johtamisen ja kehittämisen osaksi yhtiöiden hallitusten ja johdon toimintaa. Erinomaisen mielenkiintoinen toimintaympäristö jännittävässä yrityskulttuurissa.
  6. Moment Digital syntyi ja jatkaa kasvamistaan konsernin uuden omistajastrategian mukaisesti. Yhtiö selvisi hyvin kriisin ensimmäisestä vaiheesta, päätti katsoa eteenpäin ja uusi toimitusjohtajakin Julius Lindholm on ottanut hyvin paikkansa. Yhtiö on onnistunut samanaikaisesti uudistumaan, johtamaan muutosta vaikeissa olosuhteissa ja rakentamaan hienosti eilisestä erottuvaa huomista. Olen onnekas saadessani toimia konsernin hallituksen puheenjohtajana. Opettavainen matka!
  7. Digitalist Group jäi osaltani taakse maaliskuussa kun jäin pois hallituksesta. Olen etsinyt tehtävällä korvaavaa ja puhunut useiden lupaavien yritysten ja omistajien kanssa. Vielä ei ole mitään sovittuna, mutta ajatuksissa on, että digitalisaation ja sen edistäminen pysyy ja kuuluu yhä edelleen agendalle.
  8. Projekti X Elokuussa kerron uudesta yritystoiminnasta, jossa yhdistyy tutkimusta, konsultointia ja sijoitustoimintaa. Mukana on erinomainen kumppani ja tiimiä, jolla on aiemminkin voitettua taisteluiden lisäksi kokonaisia sotia. Tästä lisää syksyllä!
  9. Meinasi melkein unohtua! Kevään suola on ehdottomasti ollut useat ”ProBono”-sparraukset lupaavien kasvuyritysten ja yrittäjien kanssa. Hienoja hetkiä upeiden ihmisten kanssa. Työmuotona kaikkein mukavinta, ehkä?

Kevään aikana mieli ja jaksaminen on heilunut laidasta laitaan. Tunnekirjo on ollut todella laaja ja turhautumistakin on ollut ilmassa. Silti huomaan käyttäneeni lisääntyneen ajan hyvin ja koen oppineeni paljon.

Aika moni on saanut ”palautetta” eri muodoissa ja mielentiloissa 😉

Hienosti on silti pärjätty ja kiitos siitä kuuluu kaikille, joiden kanssa on ilo polkua taivaltaa. 

Lähellä, etänä tai kaukana mutta aina vähintään ajatuksissa läsnä.

Syksystä tulee sumusta ja murheesta huolimatta hieno ja ihme kyllä tunnelma kohti huomista mahdollisesta W-kriisistä huolimatta paranee koko ajan. Se mikä ei tapa näyttää vain meitä vahvistavan. Sukset kohti kimaltelevaa umpihankea ja parempaa huomista kohti!

V

ps. jos luoja suo niin omaan altaaseen pulahdetaan vielä juhannuksena.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.