Omistaja-arvon kasvattaminen aktivismilla

04.05.2024 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Omistaja-arvon kasvattaminen aktivismilla

Huomaan usein eri ihmisten ajattelevan yritystoiminnasta ja omistaja-arvon kasvattamisesta aktivismilla. Silloin on hyvä pohtia omia oppejaan ja miettiä mihin kaikkeen ajatukset perustuvat. 

Aktivistiomistajan teesit ”aktivismista” olkaa hyvät:

  1. Omistaja-arvon kasvu perustuu yritystoiminnan versiointiin ja jatkuvaan kehittämiseen.
  2. Arvoa voi luoda kaikissa olosuhteissa koska usein markkinaosuudet ovat matalia ja muuttuvat olosuhteet luovat kysyntää uudenlaiselle toiminnalle. Markkinan kutistuessa on toimintatapoja ja suuntaa muutettava rivakasti ja välittömästi.
  3. Osakeyhtiölaki ei ole yritystoiminnan raamattu vaan viitekehys. Osakeyhtiölaissa on paljon viisautta mutta se ei ole missään olosuhteissa liikkeenjohdon opas.
  4. Omistajan kannattaa täydentää omaa ja yhtiön osaamista aktiivisella hallitustoiminnalla. Hallitustyö on ketterä ja edullinen tapa tuoda lisää osaamista yritystoiminnan aktiiviseen kehittämiseen.
  5. Hallitus ei sekaannu yrityksen johtamiseen, mutta hallituksella ja johdolla voi olla yhteisiä kehityshankkeita jos hallituksessa on yritykselle hyödyllistä osaamista eri osa-alueista.
  6. Omistajan on syytä pohtia milloin ”bisneksestä” kannattaa luoda yritys ja milloin yritystoiminta vaatii kasvua yhtiöksi. Jokaisessa vaiheessa on syytä muuttaa yhtiön osaamista etupainotteisesti.
  7. Yritystoiminnan menestys perustuu osaajien, toimintojen, prosessien ja tekemisen yhteisvaikutukseen. Mikäli edellisistä ei ole kirjallista dataa, on syytä olettaa, ettei parannuksia synny.

Mihin sinä uskot yritystoiminnan ja omistaja-arvon kasvattamisessa?

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.