Hallitusammattilainen

11.11.2019 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Hallitusammattilainen

Sana hallitusammattilainen on karmea. Se kuvaa hyvin vain suhdetta yrityksiin ja yritystoimintaan. Omistajuus voi olla ammatti. Johtaminen on ammatti. Mutta hallitusammattilaisuus kertoo entisestä yrittäjästä, johtajasta, asiantuntijasta tai sijoittajasta, joka toimii ammatikseen hallituksessa. Syy olla mukana yrityksen hallituksessa ja rooli on synnyttävä jonkun muun määritelmän kuin “ammatikseen hallituksissa istumisen” kautta. Hallitustyö ei voi olla “emeritusten elanto.”

Olen siirtymässä pitkän yrittäjyys-, toimitusjohtajuus-, ja konsultointiuran jälkeen toimimaan ammatikseni eri yritysten hallituksissa. Silti olen ennen kaikkea yrittäjä, strategi ja digitalisaation sekä brändäyksen asiantuntija. Näen hallitustyössä omien vahvuuksieni, kokemukseni ja luontevan roolin kohtaavan. Edistääkseni uutta ammattitaitoa opiskelen, keskustelen, kirjoitan, julkaisen ja verkostoidun aiheen tiimoilta. Rakennan myös omistajuuden johtamisen ideologiaa ja työkaluja omistajuuden sekä hallitustyön edistämiselle digiaikana.

Hyvä hallitustyö on ehkä huonoiten Suomessa kapitalisoitu mahdollisuus yritysten omistajille. Meillä on lyhyt historia merkittävää taloudellista omistamista, yli puolet yrityksistä ovat yrittäjätaustaisia perheyrittyksiä, eikä digiajan johtamisen arvoketjuista ole vielä paljon kokemusta. Ei ihme, ettei hallitustyöskentelyä osata hyödyntää, arvottaa eikä kehittää arjessa.

Oman ajatteluni hallitustyöskentelystä olen kasannut omistajuuden kulmakiviksi, malliksi hyvästä hallitustyökentelystä sekä paljon materiaalia strategiasta, sen laatimisesta, toteuttamisesta ja johtamisesta arjessa. Toimin tällä hetkellä neljässä eri hallituksessa ja tavoite on palvella vuonna 2020 yhteensä kuudessa eri hallituksessa.

Minut yhtiöönsä palkkaava saa:

  1. Tinkimättömän ja intohimoisen asenteen yritystoiminnan jatkuvaan kehittämiseen.
  2. Merkittävät näytöt yritystoiminnan perustamisesta, kasvattamisesta, johtamisesta ja exiteistä.
  3. Aidon ammattilaisen sitoutumaan mukaan yrityksen kehittämiseen.
  4. Monikanavaisen, aktiivisen ja näkyvän edustajan yhtiön arkeen
  5. Jatkuvasti uusiutuvan ja ajassa kiinni olevan asiantuntijan ja hallitustyön ammattilaisen (paremman sanan puutteessa 😉

Lue myös:

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.