Päivätyö

05.08.2019 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Päivätyö

Älä jätä päivätyötäsi sanotaan kun kaveri horisee omiaan tai toivoo asioita, joihin maailma ei vielä ole valmis. Kannattaa pysyä vanhassa tutussa, jos itse tai ympäristö ei ole vielä uudistuksiin valmis.

Päätin jättää päivätyöni Digitalistissa. Yhtiössä aloitti juuri paras mahdollinen toimitusjohtaja Petteri Poutiainen ja tarina jatkuu osaltani tiiviissä hallitustyössä ja valituissa asiakasprojekteissa.

Omistamisen johtaminen ja kehittäminen kiehtoo.

Omistaminen on asenne, hallitus prosessi ja johtaminen ammatti. Miten arvoa johdetaan ja kasvatetaan ammattimaisesti? Tästä on kirjoitettu ja lausuttu julkisesti todella vähän. Aion paneutua asiaan päätoimisesti. Käytännössä se tarkoittaa ammatttimaista hallitustyöskentelyä, ideologian ja työkalujen kehittämistä, aiheen edistämistä eri foorumeilla ja Omistajat -ryhmän rakentamista.

Aloittaessani omistajuuden umpihangessa en ymmärtänyt miten monimuotoisen, kiehtovan ja vaikuttavan aiheen kanssa olen tekemisissä. Äimistelen yhä urautunutta asennetta omistajien, hallitusten ja johdon yhteistyöhön. Mahdollisuudet tuntuvat rajattomilta.

Syksyn ajan aion keskittyä hallitustyöhön, tukea Digitalistia ja syventää ajattelua omistajuuden johtamisesta. Tavoiteena on myös löytää 1-2 uutta yritystä, joiden arvoa voisin kasvattaa osallistumalla tai kehittämällä hallitustyöskentelyä.

Syksyn aikana omistajuutta käsitellään ainakin Kasvuryhmässä (5.9.), perheyritysten liitossa, DIF:ssä ja monessa muussa foorumissa. On hienoa, että aihe puhuttaa ja sitä halutaan yhteistyössä eri alustoilla kehittää.

Mielenkiintoista aikaa ja aikoja, sillä tuntuu, että olemme uudenlaisen ajatusmaailman äärellä. Ei kun lisää vauhtia kohti umpihankea ja katsomaan, mitä kaikkea rapatessa roiskuu.

Päivitin päiväkirjani profiilin vastamaan nykyisiä ja tulevia haasteita:

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Jukka Mäkinen
2019-08-29 18:00:33

Kuulostaa kiinnostavalta, olisiko sinulla antaa referenssejä yrityksistä, joiden arvoa olet onnistunut kasvattamaan? Julkisesti en löytänyt kuin Digitalist Groupin, jonka arvo toimitusjohtajakaudellasi puolittui.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2019-09-01 08:11:18

Terve! Linkedin -profiilista löytyy historiaa. Lyhyesti Q.P.R. Software / Intervisio / Coronaria / Rome Advisors / ja Digitalist Group. Yhteensä 15 yhdessä perustettua yritystä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Digitalist
2020-05-25 18:40:22

Hienoa Ville, et taaskaan vastannut alkuperäiseen yksinkertaiseen kysymykseen! Tosin, et myöskään poistanut kommenttia, joten olet näemmä digitalisoitunut. Seuraavaksi Arkadianmäelle?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Digitalist
2020-05-25 19:24:31

Oletko Ville ajatellut koskaan tekeväsi oikeita, sinulle sopivia töitä, "päivätyö":n sijaan? Nyt esimerkiksi tarvitaan paljon marjanpoimijoita

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.