Omistajapalvelut

09.04.2020 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Omistajapalvelut

Olemme vuoden verran yhdessä tutkineet, tuotteistaneet ja pohtineet omistajuuden johtamista ja kehittämistä. Samalla olen miettinyt omaa rooliani ja seuraavaa siirtoa. Tekee mieli perustaa yritys. (Taitaisi olla järjestyksessään nro 16.)

Olen itse kokenut yrittäjä- ja konsulttivuosina kaikenlaista. Yritysten haasteita verottajan kanssa, sopimusriitoja, ongelmia asiakkaiden ja toimitusten kanssa. Aina välillä yrittäminen ja omistaminen on aikamoista ristiaallokkoa. Ongelmia ilmenee aina, mitä pidempään ja enemmän yritetään.

Olen pohtinut digiajan asiantuntijayritystä omistajapalveluihin. Siis ”Terveystalon” tapaista verkostoa, jossa eri alojen erityisosaajat ovat yrittäjiä tai ammatinharjoittajia ja yhtiö tarjoaa ”helttimäisen” ketterästi vero-, juridiikka-, omistaja- ja rahoitusosaamista yhdeltä luukulta.

Tavoitteena hajautettu, digitaalinen, ketterä, nopea ja ratkaisukeskeinen asiointi:

Kriisin iskiessä omistajan on vaikea päättää kenen kanssa asioida. Siksi kriisivalmiutta voisi parantaa luomalla hyvän saan aikana suhde paremman omistajuuden osalta. ”Laittaa asiat kuntoon.”

Lisäapua saisi haastaviin tilanteisiin ja yritystoiminnan kasvattamiseen. Ei siis taloushallintoa tms. Arjen palveluita, vaan vaativaa erikoisosaamista eri tilanteisiin. Oma roolini olisi rakentaa verkostoa ”digitalistin” tyyliin.

Olen pohtinut ideaa kymmenen vuotta. Ja puhunut paljon rahoitus ja taloushallinnon alan siiloista. Yrittäjä ja omistaja jää aika yksin ja harvalle nämä taidot ovat ydinosaamista. Minusta markkinoilla on tilaa ketterälle digiajan toimijalle, joka yhdistelee ja ratkaisee kustannustehokkaasti ”yrittäjiltä yrittäjille.” On tärkeää, että myös palveluntarjoajan puolella on yrittäjäkokemusta.

Toimin tällä hetkellä hallitusammattilaisena ja sijoittajana. ”Paja X” voisi olla puuttuva palanen arjen tekemisessä. Minusta Suomi ansaitsee parempia omistajia ja omistajataidoissa on paljon kehitettävää – Intohimona suomalainen omistajuus.

Katsotaan elääkö idea syntymään asti. Ainakin tässä kohtaa tuntuisi olevan napin painamista vaille valmista. 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.