Uravisio 2025

17.04.2024 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Uravisio 2025

Pohdin ajoittain ääneen uravisiotani. Se auttaa samaan muilta ajatuksia ja kommentteja, sekä tekemään rauhassa oikeita ratkaisuja. Olen uudistumasssa vuoteen 2025 ja pohdin erilaisia vaihtoehtoja. Käytännössä ”pöydällä” on kolme vaihtoehtoa random -järjestyksessä.

  1. Jatkaa iloq-tyylisiä vuokrajohtajakomennuksia
  2. Keskittyä hallitustyön kehittämiseen ja hallituksiin
  3. Osakkuus ja sijoittaminen jonkin sijoitusyhtiön kautta

Pyrin yhdistämään omistajuuden hengessä sijoittamisen ja tekemisen. Aina se ei kuitenkaan onnistu samassa paikassa vaan vaikkapa erillinen sijoitussuunnitelma arjen tekeminen yhdessä voivat hyvinkin tuottaa optimaalisen kokonaisuuden. Sijoitussuunnitelmassa olen rakentamassa aktiivista, 25-30 osakkeen salkkua, jota täydennetään rahastotuotteilla ja kiinteistöillä. Toinen vaihtoehto on täydentää kokonaisuutta sijoittamalla listaamattomiin yrityksiin. 

Taannoin päättyneessä yhteistyössä Rekassa pääsin ensin hallitukseen ja sitten pörssin kautta sijoittamaan yhtiöön. Harvinaista mutta erittäin mukavaa ja toimivaa. Tuoton puolesta on oikeastaan sama, mistä sitä tulee, mutta omistautumisen ja omistajuuden näkökulmasta asialla on paljonkin väliä. Olen vasta 52V ja toivottavasti hyviä, aktiivisia vuosia on jäljellä vielä vaikka kuinka. 

Mistä löytyy vahva missio?

Olen ihminen, joka tarvitsee henkilökohtaisen mission työhön motivoitumiseen. Merkityksen on oltava leipää ja juustoa merkityksellisempää ja tarvittaessa olen yrittäjänä myös kantamaan väkevääkin riskiä…. Ja välillä autan ilman tai hyvinkin pienellä korvauksella. Kysymys on tietenkin kokonaisuudesta ja tasapainosta.

Onko vaihtoehtoja liikaa? Ei minusta siltä tunnu. Tuntuu vain että viimeisen viiden vuoden päälle on syntymässä seuraava vaihe ja aikakausi, jossa tekeminen on taas vähintään yhtä kiinnostavaa kuin tähänkin asti. Huominen ja tulokset syntyvät tekemällä, joten on syytä olla hajatusten kanssa liikkeellä jo hyvissä ajoin. Kukaan ei tuu sohvalta hakemaan, eikä haasteita saa ilman niihin ilmoittautumista.

Millainen on sinun uravisiosi?

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.