Ville Tolvanen – sijoittaja, hallitustyön ammattilainen, digitalisti ja yrittäjä

Ville Tolvanen – sijoittaja, hallitustyön ammattilainen, digitalisti ja yrittäjä

Etsimme jatkuvasti sijoituskohteita, joiden kehittämiseen ja arvon kasvattamiseen voimme osallistua hallitustyön tms. kautta. Olen myös kiinnostunut yhdestä hallitustehtävästä vuodelle 2022!

Olen hallitustyön ammattilainen. Tähtään aktiivisen ja arvoa tuottavan ammattilaisen uralle. Tällä hetkellä palvelen neljässä hallituksessa, jossa yhdessä puheenjohtajana, toisessa varapuheenjohtajana ja kahdessa jäsenenä. Perustin taannoin Facebookiin ryhmän ”Omistajat.org” jonka missiona on ”Suomi ansaitsee parempia omistajia” Kehitämme omistajuuden ideologiaa, työkaluja, sisältöjä ja vertaistukea. Tavoitteeni on rakentaa vastuulliseen ja ammattimaiseen omistajuuteen systeeminen työkalupakki. Tällä hetkellä etsin vielä 1-2 yritystä, jonka arvoa voisin kasvattaa aktiivisen hallitustyön avulla.

Olen strategi. Eniten tyydytystä työelämässä saan vaikeiden asioiden ratkaisemisesta ja uuden luomisesta. Innostun haasteista luoda uutta, synnyttää parempaa ja tehdä asioita tehokkaammin sekä vastuullisemmin. Rakastan luomista ja monimutkaisten konseptien kiteyttämistä suunnitelmiksi, toiminnaksi ja viestinnäksi. Olen konsultoinut Suomen parhaita yrityksiä lähes 20 vuotta.

Olen digitalisti. Digitalisaatio on älyn integroitumista arkeen. Perustin Digitalistin edistämään arvon luomista enemmän, paremmin ja vähemmällä. Kehittämisen painopiste siirtyy nyt teknologian implementoinnista vaativiin muutoshankkeisiin. Verkko haastaa yritysten ja yhteisöjen idean, olemassaolon ja kulttuurin. Siksi on erityisen tärkeää, että huominen luodaan yhdessä. Digitalist on ekosysteemiajattelun edelläkävijä.

Olen yrittäjä. Uskon yrittäjyyteen ja sen tehtävään tuottaa lisää hyvinvointia. Yritysten tehtävä on kasvattaa niiden arvoa, jotta ne voivat kehittyä, työllistää ja synnyttää uutta liiketoimintaa. Toimiva yritysverkosto on hyvinvointiyhteiskunnan selkäranka. Olen käynnistänyt, johtanut, kehittänyt ja konsultoinut yrityksiä kasvuun ja vaativiin muutoksiin yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Ura lyhyesti: Ville Tolvanen on kokenut strategi, kasvuyrittäjä ja asiantuntija. Erikoisosaamista visio- ja strategiatyöskentely, hallitustyö, markkinointi ja digitalisaatio.

 • 1996 Liityin Q.P.R. Softwaren osakkaaksi ja perustimme yhdessä Suomen liiketoimintayksikön
 • 1999 Radiolinjan “Senior Partner Manager”
 • 2000 Intervision osakas ja toimitusjohtaja
 • 2003 Phs strategiajohtaja
 • 2005 Perusti yhdessä Cor Grouping kanssa Marchitects Oy:n, toimitusjohtaja
 • 2006 Sijoitus Coronarian emoyhtiöön Cor Groupiin
 • 2007 Perustimme osaksi Cor Groupia Darwinin, Terve Median ja Verkossa media, Profession ja muita yhtiöitä, osakas, hallituksen jäsen ja puheenjohtaja
 • 2010 Perusti Rome Advisors Oy:n, toimitusjohtaja
 • 2013 Perusti Digitalist Network -yhteisön
 • 2017 Digitalist osaksi Digitalist Groupia, CDO, toimitusjohtaja, hallituksen jäsen
 • 2019 Hallitusammattilaiseksi mm. Digitalist Group, Novita, Moment Digital, Rakennusteho Group, Reka Oy ja Fredman Group (Virtual Family Office)
 • 2020 Hallitustyön ammattilaiseksi. Kasvatin Omistajat.org -yhteistyö Facebookissa ja kehitimme yhdessä omistamisen ja hallitustyöskentelyn työkaluja. Perustimme myös Virtual Activist -Sijoitusyhtiön.
 • 2021 Hallitustyön ammattilaisena, sijoittajana ja konsulttina. Pääpaino hallituspalvelun ”Board As A Service -kehittämisessä.”

Visio: Haluan kasvaa hallitustyöskentelyn ammattilaisena ja kehittyä arvostetuksi kasvuyritysten hallituksen puheenjohtajaksi.

Ville Tolvanen Wikipedia https://fi.wikipedia.org/wiki/Ville_Tolvanen

Ville Tolvanen Linkedin -profiili

Haastattelu (Neuvottelija -podcast) BAAS – hallituspalvelusta. https://anchor.fm/neuvottelija/episodes/neuvottelija-59—Hallitus-palveluna-eli-BaaS-Ville-Tolvanen-epacij/a-a4dsf49

Ajatuksia hallitustyön kehittämisestä: https://hallitusammattilainen.com/

Kirja ”Henkilöbrändi” : https://pro.almatalent.fi/article/ajankohtaisia-kirjoja-henkilobrandi-jarkko-kurvinen-tom-laine-ville-tolvanen/5121

Uutinen: https://www.salkunrakentaja.fi/2020/08/tolvanen-virtualisointi/https://www.salkunrakentaja.fi/2020/08/tolvanen-virtualisointi/

Uutinen: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ville-tolvasen-ja-juho-jokisen-tuore-yritys-hakee-sijoituskohteita-virtuaaliliiketoiminnasta-virtualisointi-on-kaikkea-muuttava-voima/c178296c-fc55-45e1-b181-c6c9020b4971

Haastattelu: Suomen Kuvalehti viikon ”Hän”

Haastattelu: Digitalisti – Yrityksissä eletään yhä kuin olisi vuosi 1995.
Haastattelu: Työaikalaki joutaisi romukoppaan
Haastattelu: Toisinajattelija Tolvanen
Haastattelu: Digitaalinen asiakkuus ei voi olla pelkkää itsepalvelua
Haastattelu: Herättelijä
Haastattelu: Henkilöbrändäys
Haastattelu: Digitalisaatio on kulttuurimuutos
Haastattelu: Digitalisaatio on kilpailuvaltti
Haastattelu: Digiapostolin matkassa
Haastattelu: Digitalisaation mahdollisuudet
Haastattelu: Viisi digivinkkiä yrittäjäll

Esitysmateriaaleja: http://www.slideshare.net/VilleTolvanen

Videoita & haastatteluita: https://www.youtube.com/results?search_query=ville%2Btolvanen

Digitalist -yhteisö:

www.digitalistnetwork.com

Omistajat.org -ryhmä

https://www.facebook.com/groups/638283373200515/

Directors Institue Finland Jäsen https://dif.fi/jasenyys/jasenluettelo/