Hinnasta puhuminen vie perikatoon

31.07.2011 | Kasvu | Ville Tolvanen

Hinnasta puhuminen vie perikatoon

Kaikki hintoja kommunikoivat toimialat joutuvat ennemmin tai myöhemmin ongelmiin. Teleyhtiöt, huonekalut, asuntolainat jne. Hinnasta ei kannata missään tilanteessa kommunikoida. Alennusprosentit on parempi korvata lisäämällä arvoa tuotteeseen tai palveluun. ”Uudempi malli vanhan hinnalla”, Ostamalla kaksi tarjoamme kolmannen, Joka viides tuote ilmaiseksi, tänään ostaville ilmainen kotiinkuljetus jne. Vähittäiskauppa joka viljelee kausialennuksia aiheuttaa itselleen vain vaikeuksia; ihmiset oppivat seuraamaan hintoja, odottamaan aleja, eivätkä kiinnostu mistään normaalihintaisesta. (itseänikin harmittaa etteivät tummat puvut ole aina kesällä suuralennuksissa 😉

Hyviä hinnanpiilottajia ovat perinteisesti olleet vakuutusyhtiöt, energiayhtiöt ja muut ”sopimuskumppanit” Olen pitkään odotellut milloin teleyhtiöt oppivat paketoimaan tarjoamansa selkeisiin kotitalouspaketteihin; 4 luuria, laajakaista + nettitikkku 109 eur kk & puhelinvaihto 18 kk välein. Insinöörien keksimä mikrolaskutus ja paketointihelvetti ei voi johtaa mihinkään muuhun kuin vähempään kuluttamiseen.

Hyvinvointiyhteiskunnan rapistuminen johtanee erilaisten palvelutasosopimusten laatimiseen myös kuluttaja-asiakkaille.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.