Virtualisointi

01.05.2020 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Virtualisointi

Kiinteästä joustavaa, sopivaa, optimoitua ja täsmällistä?

Mitä jos alkava vuosikymmen johtaakin jatkuvaan epävarmuuteen hygieniasta, terveydestä, taloudesta ja tulevasta? Entä jos opitut ajatukset liiketoiminnasta on pakko korvata aivan uudella ajattelulla?

Osaavalle omistajalle vastaus voisi olla liiketoimintojen aktiivinen virtualisointi.

Tiedän, on mukava omistaa omat kiinteistöt, organisaatio, kalusto ja melkein kaikki. Pakko tehdä itse. Sillä tavalla saa mitä ansaitsee. Mitä jos haluaisikin parasta mahdollista tai itselle sopivaa eri tilanteissa? Silloin yksi liiketoiminnan ja omistajan keskeisiä taitoja tulisi olla liiketoiminnan virtualisointi erilaiseksi palveluiksi.

Alihankinta, ulkoistukset, arvoverkostot, kumppanuudet, virtualisointi, digitalisointi ja tiedolla johtaminen.

Unelmana voisi olla hukan, turhan, kalliin, kiinteän ja epäpätevän minimointi. Omistajan ja yrityksen iskukyvyn, kasvun, tulokset, laadun ja tyytyväisyyden maksimointi.

Yksi omistajan, hallituksen ja johdon yhteinen, strateginen hanke voisi olla liiketoimintaympäristön virtualisointi. Oman hankkeensa kiinteistöille, organisaatiolle, kumppanuuksille ja kasvulle. Hanketta olisi hyvä kuvata, johtaa, mitata ja yhteisen työkalun kautta. Olisiko tässä yksi tapa tehdä hallitustyöstä tavoitteellista, antaa hallituksen tehtäväksi luoda liiketoiminnasta ketterämpää, tehokkaampaa, iskukykyisempää ja tuloksellisempaa?

Miksi aktiviinen työ paremman joustavuuden ja hyötysuhteen puolesta?

Jotta aikaa, resursseja ja rahaa riittää uuden rakentamiseen, investointeihin ja yritystoiminnan ”resilienssin” kehittämiseen. Hyvä omistaja rakentaa portfoliosta jatkuvasti vahvempaa.

Mitä enemmän mietin kriisiä ja mahdollisuuksia ”palata huomiseen” Sitä enemmän ajattelen parempaa isku- ja muutoskykyä luovia eri tilanteissa. Omistajuuden pelikirjassa pitäisi olla omat kappaleensa eri skeenaarioille ja odottamattomille muutoksille. Hyvä kippari ja laiva kulkee kelistä riippumatta.Voisiko virtualisointi olla tämän vuosikymmenen megatrendi?

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.