Värähtelyä

02.03.2021 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Värähtelyä

Haluatko palvella omistajia, yrittäjiä, hallituksia ja yrityksiä? Ymmärrä ensimmäisenä, että kysymyksessä ei ole osakeyhtiölaki, yhtiöt, organisaatiot, roolit eikä mikään muukaan suoraan kirjasta opittava, vaan ihmiset ja heidän kanssaan tekeminen arjessa.

Keskustelen joka päivä omistajien, toimitusjohtajien, yrittäjien ja asiantuntijoiden kanssa. Puhumme kyllä asioista, mutta oikeasti kuuntelen mitä ihmiset sanovat ja miten he värähtelevät eri asioista.

Sisällöt ovat tärkeitä, mutta miksi, mitä, miten ja kenelle sanotaan on vielä tärkeämpää. Menestyäksesi sinun on värähdeltävä puhujaa herkemmin. Eli ymmärrettävä sanojaa syvemmin mistä on kysymys. Miksi, mitä ja miten asia esitetään. Ymmärtämällä motiiveja ja kontekstia ymmärrät mistä kenkä puristaa. Aivan kuten lasten kanssa.

Liiketoiminnan arjessa käydään mieletön määrä pieniä neuvotteluja. Mistä puhutaan, mitä nostetaan keskusteluun, mihin reagoidaan, miten päätetään, mitä päätetään ja mihin suuntaan jatketaan. Nämä arjen kohtaamiset ovat pieniä vaikuttamisen hetkiä. Kuulemalla sanomaa enemmän voit antaa oman panoksesi ihmisten arkeen ja tekemiseen. Kuullaksesi sinun on värähdeltävä kertojaa herkemmin. Välitettävä ihmisestä, asiasta ja hänen asioistaan. Nähtävä tarinan taakse.

Liiketoimintaa kuvataan usein malleina, sääntöinä ja rakenteina. Oikeasti kysymys on erilaisista ihmisistä, heidän suorituksistaan ja ennen kaikkea yhteispelistä. Tuloksia syntyy ihmisiä, panoksia ja tekemistä yhdistelemällä. Jokaisen johtavan tulisi olla hyvä ihmisosaaja. Parhaista johtajista kasvaakin varmasti osaamisen superammattilaisia.

Arkeni koostuvat kohtaamisista ihmisten kanssa. Ei niitä väritä rakenteet, vaikka hallitus kalenterissa lukeekin. Kysymys on ihmisistä, ryhmätyöstä ja ihmisiin vaikuttamisesta. Vaikuta aina kun voit enemmän ihmisten kuin asioiden kautta. Saat parempia tuloksia hetkessä, ajoittain ja ajan kanssa.

Olen joskus saanut kiitosta kyvystä olla vaikuttava kohtaamisissa. Olen aktiivisesti pyrkinyt rakentamaan kykyä värähdellä eri tilanteissa. Pyrin olemaan levännyt, valmistautunut ja kiinnostunut. Hyvässä ympäristössä myös toinen ihminen avautuu ja antaa parhaansa. Siihen varovasti vaikuttamalla voi ajan kanssa syntyä erinomaisia tuloksia.

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.