Hallitustyön johtaminen 2021

29.11.2020 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Hallitustyön johtaminen 2021

Vuoden viimeiset kokoukset ovat erinomainen hetki käydä läpi hallitustyön laatua kuluneena vuonna, asettaa tavoitteita tulevalle vuodelle ja viedä hallitustyöskentely taas seuraavalle, paremmin kaikille tuottavalle tasolle.

Määrällisten ja laadullisten tavoitteiden kautta on syytä synnyttää hallitustyön tärkeimmät merkkipaalut kuten strategiapäivät, yhteiset kokoukset johtoryhmän kanssa, henkilöstötilaisuudet ja kick-offit yms.

Näin yhdessä rakentaen hallitustyölle syntyy runko, johon voidaan teemoittaa kohtaamiset ja niille alustavat teemat. Näistä syntyy toimintaympäristö, joka on helppo ja tehokas tapa kytkeä sähköiseen toimintaympäristöön hallituksen ”tilannehuoneen” rakentamiseksi. Itse suosin ja suosittelen Outlook + Teams ympäristöä, jossa dokumentit, viestit, kalenterit ja kommunikaatio yhdistyvät luontevalla tavalla.

Hallitustyön suunnitelmasta tulisi löytyä ainakin:

  • Määrälliset ja laadulliset tavoiteet hallitustyölle
  • Hallituksen itsearviointi
  • Tärkeimmät tavallista pidemmät kohtaamiset
  • Kokouspäivät
  • Hallituksen jäsenten roolit ja vastuut hallitustyössä

Omassa viitekehyksessäni näyttää siltä, että kohtaamisia vuonna 2021 on noin 10 joista 2-4 on pidempiä ja puolet kasvotusten. Hallituksiinkin on siis leviämässä hybridityöskentely. Etänäkin vaikuttaminen onnistuu, kunhan asiat ja informaatio tulevat alustoilta, pureksittuna, ennakkoon ja yhteinen ajankäyttö suunnitellaan huolella.

Tällä viikolla olin Suomessa kohtaamisissa nykyisissä tehtävissäni. Ilokseni voin todeta, että noin puolet ensi vuoden suunnitelmista ovat jo valmiina ja vuoden viimeisissä kohtaamisissa käydään vielä tavoite- ja palautekeskustelua, sovitaan tulevan vuoden painotukset ja tehdään kalenterivaraukset kohtaamisille. Hyvä hallitus organisoi itsensä ja toimintaympäristönsä riittävän pitkälle eteenpäin, jotta tekemiseen jää riittävästi aikaa ja energiaa kokousten välissä edistettäville hankkeille, sparraukselle ja yllätyksille.

Miten sinä organisoit ja johdat hallitustyötä?!

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.