Hallitus on valmennusryhmä

28.06.2024 | Kasvu | Ville Tolvanen

Hallitus on valmennusryhmä

Seuraatko huippu-urheilua? Huomaatko, kuinka usein huipputulosten taustalta analysoidaan valmennuksen onnistumista ja epäonnistumista? En usko kenenkään huippu-urheilussa yltävän jatkuvasti tuloksiin ilman valmennuksen onnistumista. Liike-elämä muistuttaa jatkuvasti enemmän huippu-urheilua.

Teemme ehkä virheen korostaessamme hallitustyön merkitystä yritystoiminnassa. Omistajan on vaikea nähdä, miten hallitusta istuttamalla vaikutettaisiin oikeasti tärkeisiin asioihin kuten omistaja-arvoon tai yrityksen kasvuun. Mitä jos myöntäisimme virheemme ja alkaisimme puhumaan omistajan ja yrityksen valmennusryhmästä?

Sinä omistat joukkueen tai haluat kasvaa menestysseuran omistajaksi. Millaista apua, tukea, neuvoa ja työtä tarvitset matkan varrella? Miten saat muut laittamaan ”lihaa peliin” tai ottamaan vastuuta yhtiön tuloksista ja virheistä? Millaisen valmennusryhmän investoit tavoitteiden ja joukkueen tueksi.

Keräsin taas palautteita kuluneen kauden tekemisistä ja tuloksista. Huomasin useassa kohtaa roolini olevan valmennuksellinen. Ehkä puheenjohtajana olenkin enemmän koutsi, valmentaja, sparraaja tai apuri kuin joku hallitusherra. Näin sen itse ja palautteista reflektoin.

Käytän usein omistajille, hallitukselle ja johdolle Ferrarin joukkueen kuvaa organisoitumisesta. Ferrarin tiimi on punainen meri osaajia. Joukossa on kuskeja, insinöörejä, mekaanikkoja, siivoojia ja markkinoijia ainakin. He ovat kaikki yhtä Ferraria ja saman joukkueen jäseniä. Ei ole me, te ja he vaan ”we over me.” Tätä menestyvässä yrityksessä ja johtamisessa tarvitaan.

Ensi vuonna palaan puhtaasti hallitustyön pariin ja pääosin koutsina muutamille yrityksille. Sitä ennen hyvää kesää kaikille ja kiitos osallistumisesta! Sami Miettisen kanssa nauhoitettiin kuluneella viikolla hajatuksia aiheesta, joten kannattaa kuunnella kun tallenne ilmestyy.

”Kesäloma on vuoden tärkein investointi. Sen hyöty ja tuotto mitataan helmikuussa ja erityisesti pitkän talven aikana.”

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.