Brändi, markkinointi ja myynti

09.08.2020 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Brändi, markkinointi ja myynti

Brändi, markkinointi ja myynti yhdessä muodostavat asiakkaan polun kauppaan ja tien koko yrityksen arvostukseen ja arvon kasvuun.

Vaikea on tämä yhtälö digiaikana. Aika harva saa palikkansa osumaan siten, että jokainen kauppa brändäisi yritystä ja brändäämiseen upotettu raha tuottaisi kauppaa. Tarvittaisiin siis aidosti kokemuksellinen asiakaspolku.

Brändiä korostavat yritykset näkyvät, pyrkivät erottumaan ja löytämään toiminnalleen isoja yleisöjä. Brändäämistä tehdään sponsoroimalla, rakentamalla kokemuksia ja näyttävää jakelutieta. Pelkän näkyvyyden tai erottautumista on vaikea todentaa muuttuvan rahaksi. Passiivinen näkyvyys ei vielä takaa kanta-asiakkuuksien jatkuvaa kasvua.

Markkinointia yrittävät yritykset kamppailevat optimaalisen markkinoinnin ja myynnin tasapainon synnyttämisessä. Heillä saattaa arvostettavan ja halutun brändin luominen unohtua kokonaan. Kun fokus on viesteissa ja viestinnässä, jää usein erottuva käyttäytyminen eli brändäys jäädä tekemättä.

Kuka arvostaa tai arvottaa pelkästää myyvää ja mainostavaa yritystä?

Myyntiä pyhittävät yritykset unohtavat, että hyvä markkinointi toimii kuin lumiaura. Myynnin tekeminen halpenee ja helpottuu kun joku auraa putkeen tunnettuutta, haluttavuutta, erottautumista ja halukkaita kandidaatteja.

Myyntiin uskovaiset harjoittavat kaikkein kalleinta ja hitainta kaupallistamisen prosessia.

Parhaimmillaan myynti pitää markkinointia turhana ja markkinointi tietää kenen tahansa saavan kaupan aikaiseksi. Tarvitaan siis kunnianhimoista markkinan, asiakkuuksien ja kanta-asiakkaiden rakentamista, osaavaa ja itseään kirittävää myyntiä ja vielä kaiken kukkuraksi brändin johtamista, joka pitää huolta, että katse pysyy horisontissa ja yritys kiinnostavana.

Ennen kaikilla oli varaa satsata rahaa kaikkeen edellämainittuun. Digiaikana toiminnot tulisi saada puristettua tiukkaan pakettiin, fokusoida tekemistä ja tehtävä asiakaspolusta synergistä. Yleisö, asiakkaat ja suosittalijat on saatava mukaan ilmiötä rakentamaan. Tämä onnistuu aniharvalta. Ehkäpä vastaus on tässäkin markkinointistrategia, joka lähtee huomisesta, tavoitteesta, tarpeista ja lopuksi ratkaisuista. Vanhan kehittämisen sijaan kannattaa ehkä hetki viipyä tyhjällä paperilla ja miettiä miten asiaa johdettaisiin jos se päätettäisiin aloittaa tänään eilisen sijaan.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.