Vaihtoehto

28.11.2018 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Vaihtoehto

Maailma on uhkia, vaaroja ja riskejä täynnä. Koitamme pääosin vältellä niitä. Ajattelemme, että jos pidättäydymme riskistä uhka ei tapahdu ja kaikki on hyvin. Tämä on tunnepohjainen reaktio muutokseen, uudistukseen ja eri tavalla tekemiseen. Mikä on todellinen vaihtoehto riskien ottamiselle?

Some on paskaa. Ei osallistuta, eikä jaeta naamakirjassa. Ollaan hiljaa ja roikutaan muiden vaikuttamisen ja sisältöjen armoilla. Mitä vaikenemisella saavutetaan? Ei yhtään mitään. Pahinta maailmassa on se, ettei mitään tapahdu. Maailma ei pysähdy, vaikka me pysähtyisimme.

Ei markkinoida. Ei käytetä rahaa vaikuttamiseen, vaan käydään itse myymässä. Kysyin usein luennoilla, kuinka moni uskoo myyjiä. Harva käsi nousee ylös. Kysyn sitten, kuinka moni käyttää myyntiä ja myyjiä pääsääntöisenä tulonlähteenä. Kädet nousevat.

Ei korosteta omaa osaamista ja tekemistä. Henkilöbrändäys on keinotekoista osaamisen muovittamista. Istutaan hiljaa pulpetissa ja annetaan muiden viedä kunnia. Aikani tulee vielä. Höpöhöpö. Ei kukaan tule kotoa hakemaan. Kunnia, kateus ja viha on itse ansaittava. Mikään ei muutu, jos kukaan ei suutu. Jokainen aikaansaava henkilö muuttuu henkilöbrändiksi. Erottuu, näkyy ja jakaa mielipiteitä. Paradoksaalista on, että brändäystä, erottumista ja näkyvyyttä opettavista mainostoimistoista Ami Hasan (s.1956) on alan ainoa ja maineikkain vaikuttaja.

Tehdään ensin, viestitään sitten. Jää teot pieniksi, kun kukaan ei kuule asiasta. Johtaja, joka antaa ”tekojensa puhua puolestaan” välttelee vastuuta arvojen, vision, suunnan ja ihmisten johtamisesta. Ei johtajuus ole lepopaikka organisaation katolla, vaan lupa uhrata itseään ja osaamistaan yhteisen edun nimissä.

Menestys syntyy ajan kanssa. Voi olla, mutta parempi vaihtoehto lienee ryhtyä menestymään tänään tai viimeistään huomenna. Se vaatii rohkeutta ja kykyä kertoa mitä edustaa, haluaa, minne on matkalla ja ennen kaikkea mitä ei osaa ja mihin tarvitsee apua. Menestyminen on omien tavoitteiden toteuttamista ja saavuttamista. Menestys ei ole muiden antamaa tunnustusta, vaan omien vaihtoehtojen keskellä voimaa tehdä oma polkunsa umpihangessa tai uuninpankolla.

Maailma on täynnä ei kannata –sakkia, muutosten vastustajia ja ajan jäädyttäjiä. Älä anna ankeuttajien hetkeäkään vaikuttaa tarinaasi. Etsi epäröimättä itsellesi suunta ja suuntaa sinne täysillä. Jälkeenpäin ajattelet ja väität kaiken tapahtuneen täysin suunnitelmallisesti. Todellisuudessa vain valitsit vaihtoehdon, joka ei ollut yleisöllesi kaikkein ilmeisin. Oma tie on vaihtoehto, joka aina luo massaa parempia vaihtoehtoja.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.