Unelmaduuni

05.05.2018 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Unelmaduuni

On unelmia, joiden eteen joutuu tekemään paljon duunia. Ja duuneja, joissa voin parhaimmillaan toteuttaa unelmia. Minulle unelmaduuni on kulttuuri, ympäristö, brändi ja haaste, jota pääsee itse rakentamaan.

Vuosi sitten olin 45 –vuotias konsultti Digitalist –verkoston vetäjä sivutoimena. Puhuin, luennoin, konsultoin, kehitin verkostoa ja kolmea yritystä hallituksissa. Halusin sisällöllisesti vieläkin enemmän. Mietin omaa unelmaduuniani.

Minulle unelmaduuni on kansainvälinen sunnittelutoimisto, joka palvelee maailman parhaita yrityksiä. Olen unelmoinut omasta kulttuurista, brändin rakentamisesta ja yhteistyöstä parhaiden tekijöiden ja asiakkaiden kanssa.

Viimeisen vuoden aikana unelma on osin toteutunut. Viime viikolla Digitalist Group täytti vuoden. On aika pysähtyä pohtimaan kulunutta vuotta ja haasteita matkan varrella.

Olen parhaimmillani asiakastyössä.

Pidän siitä varmasti eniten. Jatkuva oppiminen mahdollisuuksista, muutoksesta, johtamisesta ja kasvusta inspiroi eniten. On kiinnostavaa nähdä, miten haasteita voitetaan ja mahdollisuuksia hyödynnetään arjessa.

Ensimmäinen vuosi Digitalistissa on ollut vauhdikas. Tulokset eivät vielä tyydytä millään tasolla, mutta suunta on oikea. Ennen kaikkea Digitalistilla on vahva kyky voittaa uusia asiakkuuksia ja kasvaa. Kyky toimittaa kannattavasti tulee perässä. Tärkeintä yhtälössä on saada oikeat ihmiset mukaan haasteisiin.

Digitalist –verkosto on kokoonsa nähden poikkeuksellisen kansainvälinen, kokenut ja monipuolinen. Se tekee myös liiketoiminnan johtamisesta haastavaa. Osaava joukko tekijöitä, asiakkaita, kumppaneita ja omistajia haastaa toimitusjohtajaa arjessa ja juhlassa. Odotukset ovat korkealla.

Suurimmat pelot johtamisessa liittyvät omaan riittämättömyyteen, sokeuteen ja jaksamiseen. Toimitusjohtajana pohtii arjessa jatkuvasti oman panoksen suuntaamista, riittämättömyyttä ja oikeiden valintojen mahdollisuutta. Onneksi työtä ei tarvitse tehdä yksin ja mukana on osaava joukko huippuammattilaisia.

Jokaisella yrityksellä on päivämäärä, jolloin sen tarina päättyy tai muuttuu jonkun toiseksi tarinaksi. Minusta Digitalist –tarina on aivan alussa. Ensimmäinen vuosi oli valtavaa muutosta uuden synnyttämiseksi. Tänä vuonna tehtävänä on yksinkertaistaa tekemistä entistäkin vahvemmaksi. Sitä seuraa vahvan kasvun ja kehittämisen aika.

Ensimmäisen vuoden aikana olisi varmasti voinut pitää vielä enemmän huolta omasta jaksamisesta ja olla enemmän ihmisten kanssa. Silti tuntuu, että verkostossa on tehty enemmän oikeita kuin vääriä asioita. On syytä odottaa tulosten paranevan.

Omaa arkea ja kulunutta vuotta pohtiessa vahvin tunne on kiitollisuus. On mahtavaa päästä toteuttamaan omia unelmia ja taistella niiden puolesta arjessa. Matkaa ei ole ajateltu eikä tarkoitettu helpoksi, eikä se sitä tule olemaankaan. Siltikään en keksi juuri nyt parempaa tapaa käyttää aikaani työelämässä.

Tervetuloa Digitalist ja voimia tehdä kaikkien unelmista totta.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.