Kapitalisti

22.02.2018 | Yrittäminen | Ville Tolvanen

Kapitalisti

Kapitalisti.com – Synnytämme parempia omistajia

Yrityksen tehtävä on kasvattaa yrityksen arvoa. Vain arvoa kasvattamalla syntyy mahdollisuus työllistää, kehittyä ja kasvattaa ekosysteemiä. Yritykset tarvitsevat taitavia omistajia, jotka sitoutuvat toiminnan kehittämiseen. Kapitalisti.com sitoutuu kehittämään yrityksen arvoa ja synnyttää parempaa omistamista ja omistajia.

Tässä alkusanat ajatukselle Kapitalisti –yhteisöstä. Ryhmästä omistajia, johtajia ja yrittäjiä, jotka jakavat näkemyksen vastuullisen yritystoiminnan kehittämisestä. Kapitalisti.com kiteyttää myös oman tehtäväni yritysmuotoilijana. Olen urallani ollut strategi, digitalisti ja kapitalisti. Kapitalisti.com tuo kaiken osaamisen, kokemuksen ja omistuksen yhteen osoitteeseen.

Olen ollut mukana luomassa, synnyttämässä ja kehittämässä kymmeniä yrityksiä. Q.P.R. Software, Intervisio, Marchitects, Coronaria Hoitoketju, Verkossa Media, Darwin Media, Mectalent, Tecnotree, Ruukki, Stara, Fredman Group, Rome Advisors, Digitalist Group ja Moment Group. Kapitalisti.com pyrkii kiteytämään ajatukseni ja tulevaisuuteni yritysmuotoilijana ja yritysarvon kasvattajana.

Yritysmuotoilun idea on järjestää yrityksen tuotantotekijät uudella tavalla ja luoda sille parempi ja arvokkaampi tulevaisuus.

Kapitalismi ymmärretään usein vahingossa tai tahallaan väärin. Aidosti kysymys on henkilöstä, joka kannattaa kapitalismia. Toinen ja väärä näkökulma on ihmissika, joka elättää itsensä muiden tekemällä työllä. Moderni kapitalismi kehittää arvoa ja työtä vastuullisesti. Hyvä kapitalisti kantaa vastuun itsestään, ympäristöstään ja muidenkin ihmisten tulevasta.

Emme kaipaa sijoittajia – Synnytämme parempia omistajia.

Sana sijoittaja sisältää ajatuksen omistuksen optimoinnista. Sana omistaja kantaa vastuuta yhteisön toiminnasta myötä- ja vastoinkäymisissä. Hyvät yritykset tarvitsevat briljantteja omistajia. Ihmisiä, jotka sitoutuvat toiminnan kehittämiseen ja muutoksiin yhtiön tai sen toimintaympäristön sitä vaatiessa.

Kapitalisti on vielä pilke silmäkulmassa. Voi olla, ettei sitä koskaan synnykään. Alussa Kapitalisti huolehtinee omistuksistani Cor Groupissa, Rome Advisorsissa ja Digitalistissa. Ehkä syntyessään Kapitalisti kantaa vastuuta muidenkin yhteisöjen omistamisesta. Ajatuksena Kapitalistin toiminnalle on 1) tunnistaa yrityksen todellinen arvo ja potentiaali 2) Luoda toiminnalle vastuullinen ja nykyiaikainen Omistus- ja johtamisjärjestelmä ja 3) Sijoittaa aikaa ja osaamista yritystoiminnan kehittämiseen.

Kantasanat on nyt sanottu. Manifesti on ajateltu. Hyvin suunniteltu on vähemmän sanottu kuin tehty. Silti aihioilla, jotka synnyttävät ajatuksissa uutta virtaa on hyvä tulevaisuus. Katsotaan, tuleeko Kapitalistista totta. Ainakin osoite verkossa on nyt varattu.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.