Milloin tulevaisuus alkaa?

16.11.2016 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Milloin tulevaisuus alkaa?

Puhumme innostuneesti uusista mahdollisuuksista ja paremmista vaihtoehdoista. Ankeuttajat kutsuvat sitä hypettämiseksi. En ymmärrä vaihtoehtoa asialle. Olisiko parempi ajatus ajaa vaikeita asioita eteenpäin omia tunteita ja sitoutumista näyttämättä?

Puhumme mahdollisuuksista tehdä asioita enemmän, entistäkin paremmin ja tehokkaammin. Jokainen tunnistaa mahdollisuuden kuluttaa vähemmän tai saavuttaa paremmin tekemättä suuria muutoksia. Miksi emme sitten tee kaikkea mahdollista.

Miksi parempi tulevaisuus siintää jossain edessä eikä käynnisty heti tänään tai viimeistään huomenna?

Olen itsekin tehnyt virheen puhumalla kovaan ääneen muutoksen puolesta. Se on merkittävä virhe. Ihmisen mielessä sana muutos on sama kuin pysähdy. Olemme kuin peura ajovaloissa, kun joku sanoo sanan muutos.

Mietimme heti menetysten mahdollisuutta, muutosten tarkoitusta ja miten siihen pitäisi reagoida. Jatkuva organisaatiomuutos ei pahimmillaan synnytä mitään uutta. Muutoksista kuullessaan ihmiset pysähtyvät hetkeksi ja jatkavat uudessa muodostelmassa kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan.

Ehkä tulevaisuus on organisoitava uudella tavalla. Investoitava sisäiseen yrittäjyyteen, rakentaa kasvuympäristöjä ja johtaa uutta eri tavalla. Synnyttämällä pientä uutta, saadaan vanhaan todistusta uuden toimivuudesta. Tällöin tie muutokseen muuttuu pyllymäeksi parempaan tekemiseen. Jokainen parhaimmillaan haluaa olla osa seksikästä, uusinta mallia tekemisestä. Eikä vanhastakaan pidä tehdä turhaa sen arvottomampaa. Maailma ei kulje jokotai vaan usein sekä että.

Voi olla, että tapa johtaa nykyistä estää paremman tulevaisuuden syntymisen. Jos firmaa johdetaan umpiossa, miten se saisi aidosti uuteen tarvittavaa näkemystä, osaamista ja yrittäjyyttä? Ehkä tulevaisuuden käynnistymisen tänään estää myös puhe siitä erilaisena ja etäisenä.

Eihän kenenkään tarvitse huomista tänään tehdä.

Tehdään huomisesta osa tämän päivän tekemistä. Luodaan ideoita, ajatuksia, malleja ja toimintaa nykyisen mullistamiseen. Ei sanota taas strategiakierroksella homman toimivan, vaan tehdään sille reilusti ruumiinavaus, jossa poistetaan turhat, lisätään uutta ja keksitään entistäkin parempaa. On turhaa roikkua eilisen tekemisessä, kun tulevaisuuden voi aloittaa jo heti tänään.

Tulevaisuudesta tulee totta kun teet siitä tämän päivän tekemistä.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.