Happotesti

05.11.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Happotesti

Oletko mielestäsi hyvä markkinoimaan? Tee yksinkertainen happotesti. Mieti muutama brändiisi liittyvä avaintermi ja googlaa ne. Tee sitten sama yrityksesi nimelle. Lopulta katso vielä mitä kuvahaku tuo edellä mainituilla termeillä.

Yrityksillä on hämmentävä määrä kumppaneita, asioita, palavereita ja sekoilua. Aika vähän taitaa keskimäärin tulla ulos suhteessa käytettyyn aikaan, vaivaan ja rahaan. Aika vähän taitaa aiheuttaa hekumointia keskimääräinen toimija suhteessa yrityksen tekemisen laatuun.

Suomi on täynnä salattuja suuruuksia.

Teimme viime vuosikymmenellä yritysten strategioiden happotestejä. Kutsuimme niitä WalkTheTalk –testeiksi. Halusimme tietää kuinka paljon verkkoympäristö, asiakkaat, kumppanit ja lehdistö puhuvat ja tunnistavat yritysten strategioita. (Testaa People Flow)

Aika vähän keskimäärin. Google näytti aivan jotain muuta kuin yrityksen johto halusi kertoa. En usko ajan hirveästi parantuneen. Yritykset suoltavat aivan jotain muuta kuin strategiasta johdettua tarinaa, asiakashyötyjä tai taitavasti rakennettuja sisältöjä, joita mediatkin innostuvat jakamaan.

Ehkä se johtuu omasta media- ja tuotantoyhtiö –taustasta, mutta minun on mahdotonta käsittää miksi yritykset eivät saa itsestään irti jatkuvaa, laadukasta ja monikanavaista mediakokemusta. Miksi vaikuttaminen siiloutuu ja silpoutuu hämmentäväksi sekameteliksi. On rahaa, kumppaneita, näkemyksiä ja osaamista.

Miksi sutta syntyy savea enemmän?

Lopulta syyn on oltava markkinoinnin ja viestinnän johtamisessa. Analytiikasta puhutaan, mutta harva oikeasti osaa kertoa omaa vaikutustaan vaikkapa verkossa. En tarkoita pelkästään kontakteja tai somejakoja vaan niihin yhdistettyä toimintaa. Liidejä, tapaamisia, kauppoja ja voittoja. Media tuntee levikkinsä ja osa lukijansakin.

Miksi markkinoija ampuu pääosin pimeään ilman ajatustakaan onko ketään kanavalla?

Onhan aika ja markkinointiympäristö muuttunut aika rajusti. Eikä mediakaan taida tarkoittaa enää pelkkää kanavaa vaan monikanavaista brändiä, jolla on oma vuorovaikutteinen seuraajaryhmänsä. Jotain sellaista taitaa olla tämän päivän ajatus mediasta. On hankalaa vaatia jokaisen markkinoinnissa tai viestinnässä kasvaneen osaavan johtaa mediamaista sinforniaorkesteriä.

Varmista että sinulla on aidosti hyvä markkinointistrategia.

Eli miksi, mitä ja miten vaikutat. Mieti sitten millaisella brändillä vaikutat. Jos et ymmärrä markkinointi- ja brändistrategian eroa vaadi kumppaneitasi antamaan omat näkemyksensä. Vaadi heitä selventämään maailmaa puolestasi. Sitähän varten he ovat olemassa. Jos kumppanisi ei osaa rakentaa kanssasi kokonaisvaltaisesti vaikuttavaa markkinointia, etsi itsellesi uusi partneri. Jokainen pieni ja suuri yritys ansaitsee hyvän strategian, tarinan ja siitä taitavasti johdetun kommunikaation.

Ei ole mitään muuta syytä kuin laiskuus, viitsiminen ja osaaminen jotka erottavat meitä maailman kaikista huipuista.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.