THINK

26.09.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

THINK

Yritän puhumalla, kirjoittamalla ja kohtaamalla saada kuuntelijan ajattelemaan.

Ajattelen, että tapahtumat ovat uusien ja omien ajatusten synnyttämistä ja tuulettamista varten. En oikein ymmärrä moninaisia tapahtumia kritisoivia ihmisiä. Tapaamisethan ovat uusien ja vanhojen tuttavuuksien kohtaamista, innostumista ja liiketoimintaa varten.

Tarvitsemme ajattelua ja puhetta, joka on uutta toimintaa edeltävä teko.

Digiaikana kohtaamisista tulee entistäkin tärkeämpiä. Tieto tapahtumissa on jalostuneempaa, näemme usein jo ennakkoon sosiaalisessa mediassa ketkä ovat osallistumassa, voimme navigoida tapahtumien sisältöä ja parhaita paloja eri palveluissa ja verkottua tapahtuman aikana niin kasvokkain kuin pilvessäkin. Parhaimmillaan hyvin rakennetusta ja käytetystä kohtaamisesta tulee ajankäyttönä investointi. Turhat tapaamiset, kohtaamiset ja kokoukset tietysti katoavat.

Suomessa järjestetään syksyisin huikeita tapahtumia kuten Slush, Nordic Business Forum ja useita pienempiä kohtaamisia. Myös yritykset heräävät hakemaan ja hyödyntämään ankkuritapahtumia omissa, jopa globaaleissa kohtaamisissa, kuten Comptelin Nexterday marraskuussa. Laadukasta ajattelua sanon minä. On mahtavaa saada olla osa tapahtumaa.

Uudistumisen kannalta kohtaamiset ovat lähes välttämättömiä. Ajattelumme jalostuu kohdatessamme hyvän sisällön ääressä eri foorumeilla. Suomi tarvitsee rajusti uudistumista. Aloitetaan siis uuden ajattelu ajatustenvaihdolla vaikkapa Digitalistin eri tapahtumissa.

Syksyn huippuhetkiä oli myös Reaktorin erinomainen Breakpoint –tapahtuma. Tapahtuma yhdisti rohkeasti ja ennakkoluulottomasti muotoilun, teknologian ja kasvun teemat. Heijasti omalla tavallaan siis juuri sitä mistä digitalisaatiossa on kysymys:

Enemmän ja parempia toimintamalleja ja prosesseja hyviä asiakaskokemuksia, elämyksiä ja osaamista yhdistämällä.

Huikeat päivät olivat iso askel oikeaan suuntaan vaikka ei vielä käsikirjoituksessa täydellistä kokonaisuutta onnistunutkaan rakentamaan. Toisaalta parasta ajattelua syntyy juuri erilaisia aineksia yhdistämällä ennakkoluulottomasti.

Reaktor Breakpointi

Hyvät ja kansainvälistyvät tapahtumat ovat myös kasvavaa vientiteollisuutta. Elämykseen osallistuminen Helsingissä työllistää ja rakentaa uutta. Parhaimmillaan kansainvälinen sijoittaja törsää rahojaan paikan päällä niin osallistumiseen kuin investointeihinkin. Tulihan Bruce Oreckin ensin käymään, sitten töihin ja lopuksi osaksi asumaan Suomeen. Rakennetaan samanlaisia siltoja muillekin.

Osallistu, ajattele, ihastu ja investoi.

Tapahtumat ovat paras tapa houkutella uutta ajattelua ja osaajia osaksi yhteisöämme.

Kirjoituksen otsikko THINK on kunnianosoitus IBM:n lähes legendaariselle kampanjalle, jonka väitetään toimineen yrityksen onnistuneen muutosohjelman veturina. Ideana oli laittaa niin yrityksen työntekijät kuin asiakkaatkin näkemään yhtiön osaaminen ja toiminta uudella tavalla.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.