Strategia

24.08.2015 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Strategia

Nyt sitä saa. Nimittäin tehdä välillä taas asiakkaan kanssa rohkeaa strategiaa. Sotasuunnitelmaa, tiekarttaa, unelmaa ja oivallusta siitä miten kilpailu nujerretaan ja mahdollisuudet käännetään tekemisen kautta yrityksen taseeksi.

Uuden aloittamisessa on aina aivan ainutlaatuinen kutina. Meneekö maaliin vai vihkoon, löydetäänkö toisemme ja saadaanko aikaiseksi. Asiakkaan huolet onnistumisesta hymyilyttävät. Epäonnistuminen on aina alihankkijan vastuulla. Meidän tehtävä on kiteyttää maailma ja saada naama näkkärille.

Jokainen prosessi on aina erilainen. Itse sukellan intohimoisesti yli sadan hajatelman kokemuksella, asiakas lähtee ulos laatikosta usein harvoja tai vain muutamia kertoja takana. Mitä syntyy, miten tehdään ja miten meidän jengi tämän ostaa. Epävarmuutta joka sytyttää strategin haluamaan parempaan kuin koskaan aikaisemmin.

Unohdan itse aina miten vieras asia hyvä strategia on. Ei tehdä turvallista ja toisintoa edellisestä vuodesta vaan katsotaan eteenpäin, oivalletaan jotain uutta ja rakennetaan vahvuuksien päälle mahdollisuuksia kapitalisoiden.

Oivaltava strategia ja sen loputon pohtiminen osana tekemistä on mielessäni omistajapolitiikasta vastuullisinta. Pidetään huolta että yritys elää terässä, kehittää itseään ja pohtii niin tekijöiden kuin asiakkaidenkin hyvinvointia. On aina ilo ja kunnia saada haastaa itseään tälläisin hankkeisiin.

Matka uuteen asiakkaan kanssa on aina jännittävä. Jännityksen luo ihminen joka ei meinaa uuteen taipua. Ihminen joka on huolissaan huomisesta jonka tuloksia ei murehtiminen muutu.

Palkkaa rinnallesi kumppani joka ei rahojasi kaipaa. Rahastasi elävä konsultti tekee elämästäsi myötätuulisen. Vastuullinen kaveri haasta niin myötä- kuin vastoinkäymisissäkin. Hyvä konsultti tarjoaa rakkautta ja rengasrautaa. Kertoo avoimesti miltä tekeminen näyttää ja tarjoaa vaihtoehtoa josta on itsekin valmis ottamaan vastuuta.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Mikko Marsio
2015-08-25 08:47:52

Hyvin sanottu - "Unohdan aina miten vieras asia hyvä strategia on". Harmittavan useasti strategia halutaan näyttämään pintapuolisesti hyvältä käyttäen oikeita (toisille väsähtäneitä...) sanoja: johtava, ketterä, tehokkuus, kannattava kasvu, optimointi, jne. Jos lukee saman strategian ajatuksella havaitsee että se ei todellisuudessa johda mihinkään toimintaan - halutaan omata teksti/dokumentti joka vahvistaa kaikille mitä olemme jo tekemässä on mitä pitää tehdä myös jatkossa.

Pohdinnat missä liiketoiminnassa olemmekaan, mitä pitää korjata, uudistaa tai rakentaa jotain täysin uutta loistavat poissaolollaan. Poissa on myös se jännittävä kutina tuleekohan tämä toimimaan, ovatko olettamuksemme oikeita, tekemisen meininki, onnistumisen ilot ja epäonnistumisen tuskat... ja tästä kaikesta oppiminen.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.