Vahva

13.04.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Vahva

Jäähyväisten jälkeen yritin kysyä lukijoiltani mitkä jutut ovat jääneet mieleen. Sain tasan yhden vastauksen joka oli muistaakseni: Nainen, Isäni varjo, Kosketus, Vihollinen peilissä ja pari muuta. Listasta uupui yksi kirjoittamaton näkökulma. Se on ajatus miehestä. Kerta kiellon päälle. Rock.

Kenen idea oli tehdä miehestä vahva?

Saattoi olla miesten oma idea kuvitella itsestään mahdottomia. Miksi kukaan haluaisi heikkouksien keskellä yrittää vaikuttaa vahvalta? Haisee kuolleelta syntyneeltä ajatukselta sanon minä.

Arvaan jokaisen poikalapsen synnyttävän äidin näkevän pojastaan millaisia nyhveröitä miehet oikeastaan ovat. Luulen naisten tuntevan miehet paremmin kuin miehet itse. Miksihän naiset antavat miesten röyhistellä ja kuvitella itsestään mahdottomia? Olisiko se jälleen naisten yksi tapa hallita maailmaa. Antaa miesten kuvitella, tapella ja tapattaa itsensä naistenkin puolesta.

Ihmettelen yhteiskuntaa joka haluaa nähdä miehet vahvoina. Vai onko se sittenkin vain miesten korvien välissä. Olemme muka voimakkaita, peräänantamattomia, johtajia ja korskeita. Miesten röyhistellessä naiset kantavat lapset, kodit ja vastuut miehisyydessään kieriskelevistä miehistä.

Aidosti vahvat ihmiset ovat nössöjä. He eivät tarvitse itsekorostusta, vallankappaleita eikä todistusta ylivoimastaan. He uskaltava elää ja olla, antavat toisten elää omaa elämäänsä. Saattavatpa joskus kuunnella opin tai kaksi toisenkin mielestä. Vahvan on turha itseään korostaa.

Mitä heikompi ihminen, sitä suurempi itsekorostus. Surullisimmat haluavat myydä omaansa kaikkien muidenkin ostettavaksi. Tätä kirjoittaessani ajattelen naisten tietävän tämän kaiken todeksi, mutta toivovansa rinnalleen vahvaa ja suojelemiseen kykenevää miestä. Tätä kirjoittaessani pohdin kuinka vaikeaa naisilla on miesten kanssa.

Aikamme on aika kaukana elämästä luonnossa tai luonnon ehdoilla. Silti samanlaiset aistimukset ohjaavat ainakin aika-ajoin toimintaamme. Kaipaamme johtajuutta, vahvuutta ja yksilöitä, jotka johtavat meitä muita arjessa.

Arjen johtajuus mitataankin kyvyssä ajatella ja tehdä toisin. Voimassa löytää vahvuutta heikkouksien hetkellä. Se ei ole missään olosuhteissa sukupuolikysymys. Todellisia kärsimyksiä ajatellessani löydän mielikuvistani pelkästään naisten nimiä.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Kinski
2015-04-14 08:14:49

Vahvuutta:

http://fenixx98767.blogspot.fi/2015/04/uusia-tuulia.html

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Sinttu
2015-08-11 08:03:54

Suojelemaan minua miltä? Miksi kenenkään pitäisi suojella aikuista, kykenevää, itsensä elättävää ihmistä? Ei liene kannattavaa miehen alkaa kertoa mitä nainen toivoo...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.