Tiskijukka

15.03.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Tiskijukka

Jokainen organisaatio ja yhteisö ansaitsee yhden hyvän tiskijukan.

Itse asiassa jokainen menestyvä organisaatio tarvitsee sellaisen. Hyvä tiskijukka auttaa yritystä luomaan ja ylläpitämään tunnelmaa katossa. Hyvä tiskijukka yhdistää ihmisiä ja luo ainutkertaisia kokemuksia. Hyvä tiskijukka on oiva kielikuva tulevaisuuden markkinointijohtajalle.

Puhumme paljon yritysten omista medioista ja ansaitusta huomiosta. Jatkuvasti joku sekoittaa mediat julkaisuihin, pohtivat omaa lehteä, verkkopalvelua tai videokanavaa. Media on kanava, väline tavoittaa yhteisön yleisöä ja kohderyhmiä. Hyvä tiskijukka luo eri kanavista, julkaisuista ja ideoista soittolistan, jolla tunnelma nousee niin henkilöstön kuin asiakkaidenkin mielissä.

Vertasin aiemmin markkinointijohtajaa päätoimittajaan, ihmiseen joka valitsee sisällöt, kanavat, kumppanit ja tekijät yrityksen markkinoinnin kokemuksen luomiseen. Mielestäni tiskijukka on vieläkin parempi. Hyvä tiskijukka osaa tyylin, lukea ympäristöä ja tunnistaa vedot, joilla tunnelma jatkuu hetkestä historiaan.

Pahinta niin tiskijukalle kuin brändillekin on käyttäytyä odotusten mukaisesti. Tehdä juuri sitä mitä kaikki odottavat. Mitä arvoa on tiskijukassa, joka on korvattavissa Spotify:in soittolistalla? Mitä järkeä on käyttää luovaa mieltä täyttämään yleisön tarpeita kun ne olisivat jokaisessa kohtaamisessa ylitettävissä? Ärsyttävintä on vetoaminen oman alan genreen, ”Tällä meidän alalle ominaista on paska taitto ja huono tyylitaju.”

Olet turhan kuuluttaja ilman yleisöä, reaktiota ja vuorovaikutusta. Ymmärrän, että on helpompaa ostaa mainoksia kuin kohdata yleisön ja henkilöstön odotukset. Siitä kuitenkin modernissa markkinoinnissa on kysymys. Rohkeudesta käydä dialogia eri yhteisöjen ja ihmisryhmien kanssa. Vaihda vanha levysi parempaan ja ryhdy vaikuttamaan. Olet odotusten arvoinen olemalla avoin, rohkea, kiinnostava ja kehittyvä niin arjessa kuin juhlassakin.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.