Vaikuttava Tarina

12.02.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Vaikuttava Tarina

Dia1

Huoli häivähti mielessäni. Ettei vaan nyt olisi niin, että joku myy suomalaisille yrityksille sisältömarkkinoinnin nimissä ideaa erilaisten sisältöjen tuottamisesta yrityksen verkkopalveluun. Siis sinne internetin takasivulle, jolle ei vahingossakaan aiheesta, hakukoneesta tai mistään muualtakaan löydä.

Kaiken oppiminen vaatii aikansa. Ja parempi kokeilla kuin olla kokeilematta. Yritettiinhän muutamia vuosia sitten saada ”tykkääjiä” hinnalla millä hyvänsä yritysten Facebook-sivustoille. Eipä sitten ollakaan kuultu onko ja miten näitä peukuttajia konvertoitu liiketoiminnaksi.

Aina välillä hukataan aikaa keskusteluun sisältöjen ja kanavien merkityksestä. Puolesta ja vastaan inttäminen on turhaa. Yrityksellä on oltava sekä vaikuttavat sisällöt ja kyky levittää niitä itse tai maksettujen kanavien kautta. Pelkkä sisältöjen tuuttaaminen tyhjille kotisivuille ei hyödytä yhtäkään. Pelkkien mainoksien ostaminen ei sekään ole tätä päivää. Ei vaikuttaminen ole joko tai, vaan ehdottomasti sekä että.

Osaava sisältömarkkinoija kokeilee ja mittaa onnistumistaan päivittäin. Kokeilematta ei voi tietää mikä toimii missäkin tilanteessa. Onnistumisesta on opittava ja uusia keinoja kokeiltava jatkuvasti. Analyysissä omasta blogissani voi oppia paljon. Huomaa twitterin kasvu ja Linkedinin ehkä yllättäväkin merkitys. Ideologiana Growth Hacking nostaa päätään.

Sometus toimii niille joiden sisältöjä muut käyttäjä suosittelevat tai suostuvat jakamaan. Somen hienoutta on se, että siellä ollaan pääosin muiden ihmisten käytöksen armoilla. Suosittelen avoimuutta ja kohtuullista alastomuuttakin. Ihmisen medialukutaito on tarkkaa ja kyky hahmottaa jyvät akanoista erinomaista. Mielistely ja pelkkä hyvän päivän sometus ei aiheuta hurraahuutoja. Kaikesta kaikissa tilanteissa puuduttavat besservisserit tippuvat nopeasti seurattavien joukosta. Pohdi omaa edistymistäsi vaikuttajana somessa ja muissa medioissa. Kysy konsultiltasi mitä he itse tekevät ja missä onnistuvat.

Hyvä brändi ymmärtää yleisöään, antaa, tarjoilee, välittää ja mittaa kaikkea mitä sen ympärillä tapahtuu. Hyvät yritykset oppivat vaikuttamaan verkossa ja verkostoissa. Parhaat johtajat vaikuttavat kasvoillaan, sanoillaan ja teoillaan verkossa ja arjessa. Ei ole sanoja ilman tekoja, eikä vaikutusta ilman jakelua.

Jokaisen brändin ja sellaiseksi haluavan tulisi verrata tuloksiaan muihin toimijoihin. Suhteuta tuloksiin myös käytetty raha ja aika. Älä unohda itse tekemisen vaihtoehtokuluja. Mieti millainen on yrityksesi vaikuttava tarina. Tätäkin blogia kirjoittaessani voisin olla vaikka harppua soittamassa jonkun hautajaisissa. Itse tekemisen ilmaisuus on itselleen valehtelemista. Toisaalta kukaanhan ei estä allekirjoittaneen tavoin harrastamasta vaikuttamista. Siitä saattaa kasvaa vaikkapa ammatti. Minäkin voisin mielelläni toimia jonkun muun kuin itseni ja digitalistin evankelistana.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

kirsi ki
2015-02-13 05:51:14

Tässä varmaan yksi somettumisen koetinkivi ihmisille ja yrityksille onkin. Epävarmuus siitä, että tuleeko väärinymmärretyksi, 'mitä sitten tapahtuu'? Tämä reaktio voi jättää hienomotorisen liikkeen kohti 'julkaise'-nappia tapahtumatta. Vaikka uunituoreen yrityksen taustalla onkin motivaatio, joka tarinana saisi ihmiset lukemaan ja ehkä jopa vaikuttumaan, uskallus on se mihin meitä somettumisessa on kannustettava. Tässä missiossa pääsihteeri on onnistunut, lumipallo on liikkeellä. Siis eteenpäin ja rohkeasti uuteen aiheeseen, oli se mikä tahansa, saat sen toteutumaan!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.