Intohimo

08.12.2013 | Kasvu | Ville Tolvanen

Intohimo

Mitä tapahtuu kun into ja himo kohtaavat? Usein syntyy jotain uutta, ainutlaatuista, erilaista ja mielenkiintoista. Intohimo on mielessäni halua synnyttää jotain omaa, uutta, hyvää ja parantaa ympärillä vellovaa maailmaa. Uskon intohimoisen otteen elämään palvelevan parempaa liiketoimintaa, kasvattavan yrittämisen arvoa ja varmistavan asioiden evoluution.

En näe intohimossa mitään itsekästä. Into ja himo ovat oman energian kohdistamista ja purkautumista edessä olevan haasteen ratkaisemiksi. Intohimo on halua tehdä paremmin, parantaa ja yrittää aina onnistua parhaalla mahdollisella tavalla.

Jokainen voi mielessäni halutessaan olla intohimoinen. Vai voiko? Mistä intohimossa on pohjimmiltaan kysymys? Eikö se ole rohkaistumista, uskaltamista, heittäytymistä ja rohkeutta kohdata uusia, tuntemattomia asioita? Eikö juuri intohimoinen asenne parantamiseen auta meitä selviytymään vaikeiden asioiden toteuttamisesta?

Intohimoinen suhtautuminen asioihin sotketaan vallankäyttöön, omahyväisyyteen, itsekkyyteen ja subjektiiviseen ajatteluun. Oikein valjastettuna intohimo synnyttää uuden elämän ohella uutta liiketoimintaa, uusia teoksia tai aivan uuden tavan hoitaa asioita. Mitä synnyttäisikään intohimoinen palvelumuotoilu?

Oma intohimoni ajaa muotoilemaan ja luomaan entistäkin parempia yrityksiä. Suhtaudun intohimoisesti uuteen liiketoimintaan, kasvuun, strategiaan, muotoiluun ja brändeihin. Suojelen intohimoani ryhtymällä ainoastaan hankkeisiin jossa muillakin on intohimoa asiaan. Vuosien varrella olen kasvanut ymmärtämään muiden pienempää intohimoa. Intohimo sisälläni on kasvattanut pienen pesän, joka huutaa itseilmaisua ja uusia ideoita parempiin yrityksiin. Hukkasin hetkeksi intohimoni uuvuttaessani itseni liian kova työtaakan alla. Intohimoton kehittäjä muuttuu ikäväksi ärisijäksi. Intohimo on kehittämisen olympiatuli, jota on suojattava ja suojeltava.

Suomalaiset taitavat insinöörikansana nähdä intohimon roihut hyvänä renkinä, mutta huonona isäntänä. Hyvä isäntä varmistelee, eikä ota turhia riskejä. Hyvä isäntä ei luo uutta vaan ylläpitää vanhaa. Hyvä isäntä reagoi vasta kun joku menee rikki. Suomessa hyvä isäntä ei luo mitään uutta seuraavalle sukupolvelle. Tehdäänkö tulevista isännistä Suomessakin intohimoisia kehittäjiä, jotka saavat jotain uutta aikaiseksi?

  1. Ps. Suomalainen sivistyssanakirja kaipaa uudistamista. Sen mukaan intohimo on pysyvä voimakas halu. esim. Intohimoksi kehittynyt syöminen, pelaaminen. Poliittiset intohimot. Sairaalloinen intohimo. Polttavan intohimon vallassa.

 

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.