Tuki internet

18.10.2012 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Tuki internet

Haluaisitko vaikuttaa? Luulisin, että toimenkuvaasi liittyy jollain tavalla vaikuttaminen. Myynti, markkinointi, viestintä, tuotekehitys tai johtaminen. Kaikessa on kysymys vaikuttamisesta. Haluaisitko vaikuttaa voimakkaasti? Miksi et? Verkko tarjoaa jatkuvasti tapoja toteuttaa asioita nopeammin, halvemmin ja tehokkaammin. Kaupan päälle saat paluukanavan käyttöösi, jota monikaan muu kanava ei tarjoa. Pääset palvelemaan, asioimaan verkossa ja rakentamaan aivan uutta liiketoimintaa. Miksi et digitalisoisi liiketoimintaasi? Älä aliarvoi muutoksen nopeutta. Kysymys on vaikeasta muutoshallinnasta, mutta lopputulokset ovat taatusti vaivasi arvoisia. Muutos ottaa aikansa, mutta se on parempi aloittaa heti.

”Hän joka tukkii internetin.” Paljon kitistään allekirjoittaneen ”joka paikassa olemisesta” ja verkon tukkimisesta, vaikka todellisuudessa kysymys on ainoastaan vaikutusstrategiasta. Mitä, kenelle ja miten? Millaista sisältöä? Kenelle kohdistettuna ja missä kanavissa, vieläpä mihin aikaan toimitettuna. Verkossa kellon aika ratkaisee hyvinkin paljon. Ne jotka opiskelevat, tietävät asiasta. Sitä paitsi toiminnasta syntyvä mielikuva on aitoa tekemistä arvokkaampaa. Tuntuu, että se on joka paikassa vaikka se ei todellisuudessa pidä paikkaansa. Kukaan vaan ei toimi samalla tavalla. Voisiko väittää että Ville erottuu?

On huvittavaa ajatella, että yhden miehen armeija voisi olla jotenkin näkyvä keskustelija tai ilmiö verkossa. Mitä tapahtuu markkinoinnin miljardeille? Mihin viestinnän vaikutus laimenee? Miksi ollaan tyytyväisiä näkymättömyyteen eikä ryhdytä itse vaikuttamaan? Miten voidaan kuvitella vaikuttavamme jos budjetti valuu vähän joka kanavaan. Eihän se ole vaikuttamista. Se on rahan haaskausta. Herättäkää ne ihmiset siellä media- ja mainostoimistoissa. Suoritetulva ei ole vaikuttamista. Senhän näkee vaaleistakin.

Jos yksi mies voi rantatuolista puhelimella terrorisoida verkkoa, vika on kyllä vastaanottavassa maailmassa (vitsi, vitsi, melkein).  Onhan siinä jotain outoa jos miljardiyrityksen osaaminen valuu toisesta korvasta pihalle? Vai onko laimea mainonta, typerät mainospläjäykset ja yllätyksettömät, persoonattomat tavat vain tehneet meistä denaturoituja perinteiselle viestinnälle ja vaikuttamiselle? Missä luuraavat henkilöityvät, persoonallisest tarinat? Miksi totuus ei voi olla kiehtovaa, vaikka ihmisten postit, puhelimet ja chätit täyttyvät päivittäin yhä kiihtyvällä tahdilla erilaisilla tosielämän tarinoilla.

Haaveilen päivittäin yrityksistä, jotka ryhtyisivät aidosti vaikuttamaan digitaalisesti. Arkkitehtejä, ostajia, kuluttajia, mitä kaikkea saataisinkaan vaikutettua, kun vain uskallettaisi pitää nollapalaveri ja aloittaa aito muutos ja kehittäminen. Muutos on päivän sana ja se on parempi lausua ääneen. Sitten on syytä tutustua muutosjohtamiseen. Päätöksen ”muutos” jälkeen on syytä tehdä hyvä tai vieläkin parempi suunnitelma muutoksesta, mihin se tähtää, mitä, kenelle, miten ja milloin. Oletko nähnyt hyvää suunnittelua? Vaadi sitä heti. Valuviat tehdään muutoksen alussa. Kokeilemalla ei päästä mihinkään. Mistä voit tietää että nyt ei ole aika jos et kokeile? Sitä en jaksa ymmärtää.

Elämme hetkeä, jossa verkon voima alkaa pikku hiljaa valkenemaan. Elämme vuosia jolloin moni joutuu kohtaamaan muutoksen. Elämme ajassa joka on kiehtova muuttuessaan. Elämme yhteiskunnassa, jonka on pakko muuttua. Mitä nopeammin ryhdyt toimeen, sitä paremmin saat muutosta aikaiseksi. Mitä aikaisemmin tartut toimeen, sitä nopeampia ovat tulokset. Sano siis rohkeasti ”muutosta kiitos.” ja nauti matkasta menestykseen.

Tervetuloa Netflix ja tervemenoa Newsweek paperilla. Hieno päivä, muutoksen tuulet tuivertavat. Ei edes sade pääse pilaamaan tunnelmia.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.