Kaikki mikä voi, digitalisoituu

21.10.2011 | Liiketoiminnan kasvattaminen | Ville Tolvanen

Kaikki mikä voi, digitalisoituu

Muutoksen ymmärtämiseksi on katsottava eteenpäin. Kymmenen vuotta on lyhyt aika. Kymmenen vuotta liian aikaisin tappaa varmasti. On ymmärrettävä mitä kohtaamme seuraavien vuosien aikana.

Katso tämä video http://gizmodo.com/5849532/watch-a-baby-treat-a-magazine-like-an-ipad++the-crazy-future

Mieti lapsiasi. Digitalisoituminen muuttaa kaiken minkä se voi. Kyllä, sanomalehti elää rinnalla ja löytää uuden muotonsa. Mutta moni muukin asia muuttuu kuin mediat. Hatunnosto Helsingin Sanomille www.hs.fi joka tekee loistavaa työtä. Ipad toimii loistavasti, verkko on ok. Ja lehtikin on ymmärtänyt laadukkaan journalismin lähtökohdat. Olen yleensä todella krittinen mediataloja kohtaan, mutta Hesari ansaitsee oluen. Ja hatunnoston. Kiitos.

Ymmärtääksesi mitä tulossa on on katsottava eri ikäluokkien suhdetta digitalisoitumiseen. Ajattele kaikki mitä aloitat kymmen vuotta eteenpäin. Missä silloin olemme?

60 -vuotiaat jakaantuvat analogisen ja ATK -maailman väliin. Vaikka johtajat kuinka väittäisivät olenvansa ajassa kiinni, ei se täysin ole totta http://www.youtube.com/watch?v=-jKNrwBaCLs tai heidän ja nuorten aikansa on erilaista. suotakoon se heille.

50- vuotiaista on vaikea sanoa. Osa toimii verkossa, on käyttänyt kommunikaattoria pitkään ja ymmärtää muutosta.

40-vuotiaat ovat sosiaalisessa mediassa. Samoin osa vanhemmista. Suurin osa heistä nauttii verkon antimista täysillä. Sosiaalisessa mediassa ei ehkä jakseta roikkua mutta verkko toimii. Myös puhelimessa.

30-kymppisillä on puhelimen lasi kokoajan rikki. Kaikki asiat tehdään verkossa ja kun Facebookissa ollaan pitkään, tuntuu se merkittävältä. keskeiseltä. Oma ajankäyttö ohjaa maailmankuvaa.

1-20 vuotiaat käyttävät niin paljon vempeleitä kuin äiti antaa. Rippilahjaksi saadaan Android. Tyttökaverikin on facebooksissa. Taapero ei rauhoitu ilman iphonea.

Niin se maailma muuttuu. Ei kokonaan, mutta merkittävästi. Digitalisoitumisen haasteet ovat niin monimutkaista että on parempi tehdä siitä välittömästi strategisesti kriittistä. Parhaat voimat miettimään mitä tämä tarkoittaa yrityksessä. Miten se muuttaa kilpailua ja toimintaympäristöä. Murros on hidasta mutta vuosikymmen kuluu nopeasti. Mitä sinä teit verkossa vuonna 2000?

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.