Hätä keinot keksii

15.09.2011 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Hätä keinot keksii

Ihminen on sopeutuvainen ja luova olio. Ihan luonnostaan. Parhaillaan ihmisen kekseliäisyys toimii tilanteen muttuessa nopeasti tai vaaran uhatessa. Koska elämme pilviyhteiskunnassa jossa suurimmat vaarat aiheutamme itse itsellemme, voisi työpaikoilla useamminkin pitää paloharjoituksia. ”Pakko on paras muusa.” Saamme yritysten kasvatus- ja strategiatyössä useimmiten paljon parempia tuloksia jos ympärillä on niukkuutta. Vauraus sopii huonosti yrityksillekkin ja aiheuttaa turhaa ylipainoa.

Liikeidea. Ajattele että sinulla ei ole yhtään rahaa. Ala myymään jotain ja rahoita yrityksesi kehitystyö palvelemalla asiakkaita. Usein kohtaan yrittäjiä jotka sanovat että voivat aloittaa jos joku rahoittaa. Asia pitäisi olla päinvastoin. Aloitamme joka tapauksessa ja jos haluat olla mukana otamme mielellämme rahasi.

Kasvustrategia. ”pitää sijoittaa kehitystyöhön.” Väärin, pitää tienata rahaa asiakkailta jota voi i n v e s t o i d a edelleen. Ja kyllä, raha pitää saada takaisin moninkertaisena.

Markkinointi. Jokainen strategia pitäisi lähteä nollabudjetilla. Mitä tekisimme jos meillä ei olisi penniäkään rahaa? Miten saamme sanoman liikkeelle, ostavatko kaverit, heidän vanhemmat? Mitä asiakkaamme todella tarvitsisivat?

Organisaatio. Eikö spontaani, aito ja itse tehty ole aina parasta? Pidetään pikkujoulut tänään ja ostetaan tölkkiviiniä. Onko kellään kynttilöitä? juodaan itsemme esiintymiskelpoisiksi. Miten töissä olisi aidosti kivaa? yritetään uutta ennätystä, onnistutaan, vietetään nuoruus kiinnostavalla tavalla.

Toiminnan johtaminen. Osaamme kaikkea mutta mitä asiakkaamme haluavat? onko pakko aina tarjota mainoksia? Asiakas tarvii varmaan myyntiä. Lähdetään myyntiretkelle ja rakennetaan myyntipisteitä verkkoon. Annetaan hyvän kiertää.

Suurin osa yritysten arjen toiminnasta on meteliä joka sotkee olennaiseen keskittymistä. Olennainen löytyy riisumalla turhat toiminnot. Mieti ensin mitä asiakkaasi sinulta todella haluavat? Laske sitten kuinka monta ihmistä siihen toimintaan oikeasti tarvitaan? Tarvitaanko muuta? Mars matkaan. Parhaat ja luovimmat yritykset syntyvät ilman ylipainoa. Nojaa itseesi äläkä ympäristöösi. Se mikä ei tapa vahvistaa varmasti.

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.