Vain ”luuserit” maksavat markkinoinnista

31.08.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Vain ”luuserit” maksavat markkinoinnista

Mahtavaa!!

http://www.marmai.fi/uutiset/…

Jälleen oiva esimerkki hyvästä yhtiöstä. Jos sinulla on hyvä ja vetovoimainen liikeidea, relevantti valikoima, kiinnostava tapa toimia ja erinomainen tarina et tarvi maksettua mainontaa. Käyttäjät ja ympäristö levittävät kyllä sanomaasi. Ovipumppu laulaa ilman maikkariakin.

Jos sinulla ei ole liikeideaa, erottuvuutta, johdonmukaista toimintaa tai haluttavuutta voit maksaa itsesi kipeäksi saavuttamatta yhtään mitään.

Jokaisen markkinoinnin ammattilaisen tavoite tulisi olla lopettaa mainonta. Eri asia on tarvitseeko sitä lopettaa. Tavoite vain pitäisi olla ettei markkinoinnista makseta. Tarvitaan parempia ideoita, parempaa strategista markkkinointia.  Umpimielinen mainonnan jauhaminen on yhtä järkevää kuin telakkatuet tai tyhjän Suomen väkisinasuttaminen.

Opettele mm. Ryanair, Apple, Armani, Kiehls jne. osaavien brändien toimintaa ja muuta ajatteluasi, muuta toimintaasi. Suomalaisten markkinointiopit ovat 80-luvulta.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Ville Tolvanen
2011-11-12 08:13:18

Ohessa mömmön hyvä artikkeli:

Kosmetiikkaketju Kiehl's ei maksa mainonnasta
New Yorkista lähtöisin oleva kosmetiikkaketju Kiehl's avaa maanantaina ensimmäisen liikkeensä Kämp-kauppakeskukseen.
160 vuotta vanha brändi on ollut apteekkiperheen yritys kolmessa sukupolvessa, kunnes se vuonna 2000 teki kaupat L'Oréalin kanssa.
Koko 160-vuotisen historiansa aikana Kiehl's ei ole panostanut maksulliseen mainontaan vaan omien liikkeidensä ilmeeseen, lehdistö- ja bloggaajasuhteisiin sekä aktiiviseen näytejakoon.
"New Yorkin East Villagessa sijaitsevassa myymälässä on ollut lentokoneita ja moottoripyöriä perheyrityksen omistajan harrastuksien mukaan. Lippulaivamyymälään tulee vierailijoita kauempaakin ihmettelemään liikettä. Kaikissa liikkeissä on puulattia, tiiliseinä, perhevalokuvia ja asiakaspalvelijoilla valkoiset labratakit. Näin asiakas saa saman kokemuksen joka liikkeessä ympäri maailmaa", L'Oréalin tuoteryhmäpäällikkö Johanna Wallden sanoo.
Kiehl's tavoittelee yli 20-vuotiaita naisia ja miehiä. Kiehl'sin liikevaihdosta noin 60 prosenttia tulee ihonhoitotuotteista, loput jakautuvat vartalotuotteisiin, hiustuotteisiin, miesten tuotteisiin sekä meikkeihin. Lisäksi brändillä on vauvatuoteperhe, jota ei kuitenkaan lanseerata Suomeen.
Kiehl's on levinnyt New Yorkista yli 40 maahan ja sillä on 760 omaa myymälää. Lisäksi brändin tuotteita on myynnissä joissakin tavarataloissa.
"Helsingin lippulaivamyymälän lisäksi Kiehl's aikoo laajentua tulevaisuudessa pääkaupunkiseudulle ja mahdollisesti verkkokauppaan", Wallden sanoo.
Kiehl'silla on täysin luomu tuotelinja sekä synteettisiä tuotteita. L'oréalin brändiperheeseen kuuluu myös muun muassa The Body Shop, joka kilpailee samanhenkisillä argumenteilla ja tuotteilla.
"Meillä on oma konsepti ja tuotepainotukset The Body Shopiin tai esimerkiksi Korresiin ja L'Occitaneen verrattuna. Markkinaosuustavoitteita muihin brändeihin ei voi vielä verrata, kun avaamme vasta ensimmäistä liikettä. Loppuvuoden aikana panostamme tunnettuuden lisäämiseen", Wallden sanoo.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.