Nyt paljastan ihan kaiken!

18.08.2011 | Blogi | Ville Tolvanen

Nyt paljastan ihan kaiken!

Olen nimittäin ollut yliaktiivinen sosiaalisessa mediassa kesän ajan. Muutamia huomioita tiedon leviämisestä ”lähi”verkossa;

1. Orgaanisen google-näkyvyyden saaminen asialle on yllättävän vaikeaa ja vie aikaa. ”Kaikenlainen avaruusromu selkeästi sotkee informaation ryhmittymistä.” Googlessa näkyminen lienee yhä vaikeampaa tulevaisuudessa. Siksi jos esimerkiksi nimensä haluaa ”omistaa” kannattaa varata ja julkaista siinä.

2. Naamakirjaan on lähes turhaa luoda mitään aitoa ja asiallista. Käyttäjät ovat selkeästi ainakin omassa viitekehyksessä ”viihdepohjalta” liikkeellä. Jos otsikoit tekstin ”paljastukset” saat 10 kertaa enemmän käyntejä kuin esimerksi ”laadun kasvattaminen”, luonnollisesti.

3. Ristiinlinkitys kasvattaa liikennettä olennaisesti. Linkittämällä samaan aikaan useampaan osoitteeseen saat liikennettä moninkertaisesti.

4. Elä hetkessä. Aamulla ainakin naamakirjasssa on ihan eri porukka ja fiilis kuin alkuillasta. Julkaisuajankohdalla on todellakin väliä.

5. 2% ihmisistä tuottaa 98% sisällöstä. Sana sosiaalinen media on todella harhaanjohtava. Enemmistö ihmisistä vain seurailee. Miksiköhän ei osallistuta? Onko se jotenkin häpeällistä, eikö kehdata vai viitsitä?

6. Twitter ei toimi Suomessa. jos sitä joskus käytti niin meni jo. Linkedinissä ei roikuta eikä paljon viestitä. Slidesharea ei käytä juuri kukaan(?)

Sosiaalinen media hakee muotoaan ja on markkinoijalle relevantti muttei kovin keskeinen työkalu. Kaikki alennukset, promootiot jne. tiedotteet kannattaa toki jakaa koska se on oivallinen & ilmainen tapa. Millään asiallisella ei sitten olekkaan niin kiire.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Hillo J. Orimaa
2011-08-18 16:39:06

Kuulenko jotenkin katkeraa sävyä? ;)

Ehkä yliarvioit on merkityksesi. Sosiaalinen media on aikamme tasavertaistaja, jossa "RL" meriiteilläsi ei ole merkitystä: olet vain sitä mitä pystyt luomaan itsestäsi netissä.

Netissä on ylitarjontaa kaikesta - myös totuuksista. Jos aiheesi ja kirjoitustesi taso taso on sama kuin kauppalehdessä kannattaa ehkä harkita sen kolmos sivun tytön lisäämistä.

Opettaminen ja tekeminen ovat kaksi eri asiaa. Maailma on täynnä hyviä johtajia, jotka eivät koskaan ole pystyneet opettamaan toisia tekemään samoja asioita. Älä aliarvioi tehtävän vaikeutta.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.