Johdanko tulosta vai strategiaa?

14.08.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Johdanko tulosta vai strategiaa?

Osallistuin taas jännittävään keskusteluun. Yritys A on ongelmissa. Omistajan tehdessä ”intervention” yrityksen toimintaan selvisi että asiakkaita on lähtenyt, myyntiä ei ole hoidettu ja muutenkin ero tehdyn ja luultujen asioiden välillä oli merkittävä. Kuullostaa tutulta. Mitä pitäisi tehdä?

Logiikka sanoo; ”Laitetaan tulos kuntoon.” Juuri niin. Moni tarttuu moppiin ja ryhtyy siivoomaan sotkuja. Samalla vanhalla totutulla tavalla. Viisas istahtaa hetkeksi ja toteaa; ”Mitetitäänpä nyt nopeasti mitä oikeasti pitäisi tehdä?”
Yrityksen ajautuessa ongelmiin järki huutaa usein asioiden korjaamista ”entiselleen.” Ennenhän tehtiin tulosta. Toisaalta yrityksen ongelmat johtuvat usein muuttuneesta toimintaympäristöstä tai huonosta johtamisesta. Silloin ei kannata antaa ”aspiriinia” vaan suorittaa harkittu & tarvittava kirurgia ja hoitosuunnitelma.

Tulos on strategian lopputulema. Strategia on suunnitelma jolla tulos tehdään. Tekemällä rikkinäisellä koneella tulosta vanhaan tapaan voi lopputulos olla aiempaa pahempi. ”Painetaan kaasua kohti pohjaa.”

Kun ongelmat tunnistetaan tarvitaan nopea terveystarkastus, hoitosuunnitelma, kirurgiset toimenpiteet, fysioterapia ja kokonaisvaltainen kuntoutusprosessi. Näin syntyy parempi tulos ja uusi suunnitelma.

Tee näin;

1. Tunnista kaikki poikkeamat tunnusluvuissa, myynnissä, toimituskyvyssä, taloudessa ja henkilöstössä.

2. Määrittele tarvittavat muutokset kaikissa toiminnoissa. (sisäiset & ulkoiset)

3. Määrittele muutosprojekti ”Murros 2012”

4. Resurssoi oikealla tavalla ”Halosen sanoin; kokemus on valttia”

5. Tee kaikki muutokset nopeasti ja yhdellä kertaa

6. Täydenna johtamisjärjestelmää uuden toimintatavan vaatimalla osaamisella & toimintavoilla

7. Kuntouta ja rakenna uudelleen. Johda uutta tekemistä uudella tavalla.

 

Vain mittarilentämisellä ja strategiaa johtamalla syntyy tulosta. Tulosta johtamalla yrityksellä ei ole aitoa sotasuunnitelmaa ja olet sattumien armoilla.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.