Markkinointi on mainontaa

19.12.2020 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Markkinointi on mainontaa

Alma Media päätti lopettaa Markkinointi & Mainonta -julkaisun. Päätös oli odotettavissa, sillä vaikka julkaisu on tärkeä, ja itsellenikin arvokas, ei se minusta koskaan pystynyt pysymään mukana ajassa.

Markkinointi on muuttunut viimeisen vuosikymmenen aikana mainonnasta asiakaskokemuspainoitteiseksi. Toki mainontaakin on, mutta tutkitusti yhä suurempi osa investoinneista valuu yritysten omiin kanaviin, asiakaspalveluun, asiakassuhdemarkkinointiin jne. Tähän murrokseen tärkeä mömmö ei minusta koskaan päässyt kiinni. Toimitus toisensa jälkeen päätyi ihailemaan mainostoimistoja, niiden teoksia ja tekijöitä mainosten takana. En uskalla laskea, kuinka monta toimituksen tuoreesta 50 vaikuttajasta on töissä juuri mainostoimistossa.

Markkinoinnin alle laskettavassa tekemisessä liikkuu miljardeja ja Suomessakin kymmeniä tuhansia ihmisiä. He tekevät järjestelmiä, verkkopalveluita, asiakaskokemuksia ja edistävä asiakkaiden elämää ja yritysten liiketoimintaa. Tälle markkinalle on varmasti olemassa median kokoinen aukko. Paikka, jossa niin teknologiatoimittajat, tekoälyosaajat, luovat suunnittelijat kuin mainostajatkin haluavat profiloitua. Kapeaan mainonnan palvontaan ei taida riittää eväitä.

Toivon jonkun tänä jouluna päättävän jatkaa Mömmön upeaa työtä. Usein tyhjältä pöydältä ”nollapalaverista” on helpompi aloittaa kuin uudistaa vanhaa. Olisi upea kuluttajaa ja tehdä fast-company henkistä mediayhteisöä asiakaskokemuksen, markkinoinnin, median ja teknologian valtavassa imussa. Tämän päivän median pelisäännöt, rakenne ja toiminta tulisi olla myös tätä päivää.

Kiitos M&M! Taisin olla viimeisen mainetutkimuksen (2016) mukaan ihan näkemyksellinen kaveri. Erityisesti lämmittää muisto siitä, että pääsin samaan seuraan Kirsi Pihan ja Anne Korkiakosken kanssa. Markkinointi on paljon muutakin kuin mainontaa. Siksi sitä käsittelevälle mediayhteisölle olisi tilaa pikkuruisessa Suomessakin.

V

Lue Myös:

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.