Ihmeet syntyvät nollasta

21.09.2012 | Kasvu | Ville Tolvanen

Ihmeet syntyvät nollasta

Kaksi päivää keskusteluja, tapaamisia ja guruja Nordic Business Forumissa. Hyvä meininki. Sokerina pohjalla Richard Branson. Päässä keskeisimpänä ajatuksena jyskyttää ajatus nollapalaverista, pysähtymisestä, olemassaolevan tutkimisesta, uuden pohtimisesta ja ennenkaikkea paremman suunnittelutyön ja toteutusten varmistamisesta.

Ennen tekemisen aloittamista, ja aina välillä tekemisen keskellä olisi syytä pitää nollapalaveri. Puhdistaa pöytä ja tutkia mitä oikein olemme tekemässä. Valmistella hyvä sessio, jossa pohditaan toimintamme tai projektimme tavoitteita, toimintaympäristöä ja niiden muutoksista kumpuavia mahdollisuuksia. Miksi epäonnistumme? Miksi emme onnistu aina tekemään priimaa? Miksi muutosta ei synny nopeammin? Olisiko yksi syy se, ettemme uskalla pitää nollapalavereita, katsoa asioita asian ulkopuolelta, rakentavasti, kriittisesti ja parempaa toteutusta janoen? Miksi liikkuvaa junaa ei voisi pysäyttää hetkeksi? Kannattaako matkalle lähteä jos määränpäästä ei ole aivan varma? Kannattaako seikkailla seikkailun vuoksi vai pitäiskö jokaisella seikkailulla olla alku, matka ja määränpää?

Aion pitää lisää nollapalavereita, aion vaatia niitä asiakkailtani. Harkitsen yritystohtoroinnin viemistä kasvu-, kilpailu- ja muotoiluklinikoiksi. Varsin hyviä kokemuksia niistä jo onkin. Joskus Tolvasen huolella valmistelema tölväisy  ja yhdessä vietetyt hetket voivat tuottaa enemmän kuin arvaammekaan. On vain haluttava parempaa, uskallettava pysähtyä ja malttaa pohtia matkan merkityksiä.

Pidetäänkö nollapalaveri? Varmistetaan että tehdään se huolella. Jokainen uusi ihme alkaa nollasta.

Pitkästä aikaa video muistuttamassa muutoksesta, mahdollisuuksista ja verkon visualisoitumisesta. Video tulee ja video tappaa. Lehtiä, televisiokanavia ja paljon muuta. Tervetuloa digitalisaatio! http://www.youtube.com/watch?v=YsUiDG9gpb0&feature=youtu.be

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Antti Karppinen
2012-09-21 15:18:19

Kyllä tässä aika samaa mieltä olen. Toivottavasti yksi nollasta läjään puhallettu "tuleva ihme" tulee olemaan tämä You did what?! Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä kirja, konsepti ja kokemus. Siihenkin Tolvanen on osasyyllinen. Yli 10 vuotta vanha idea sai uutta tuulta ja minulle rohkeutta lähteä tekemään homma loppuun ja tavoittelemaan korkeammalle muutaman puhelun ja tölväisyn jälkeen. Kiitos Ville jo nyt kaikesta!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-21 15:29:39

Kiitos antti, joskus aito hulluus vaatii rohkeutta & rohkaisua!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Susanna Paloheimo
2012-09-21 21:02:07

Kiitos. Eka nollapalaveri synnytti paljon sutinaa aivoissani. Uuden synnyttäminen vaatii aina vanhasta luopumista, mutta miksei sitä tekisi?

Jatketaan. Pidetään näitä lisää.

Kulttiusko on entistä vahvempi Bransonin puheenvuoron jäljiltä.

Nyt pari päivää mietiskelyä. Ja maanantaina uuteen aikaan, myllymestarin aikaan.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-22 08:34:18

Olen joskus sanonut että "viimeinen päivä on paras päivä missä tahansa firmassa." Uusi aika, uuden aikakausi on aina täynnä uusia mahdollisuuksia ja seikailuja. Ehkäpä firmaa ei tarvitse vaihtaa, on vain vaihdettava aikakautta. Mitä sinä jättäisit taaksesi maanantaina?

terkut, V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Panu Kekäle
2012-09-23 08:27:16

On jo saavutus, jos yksi yksitäinen ihminen pitää itse itselleen nollapalaverin ja pysähtyy. Tuloksena on usein hyppääminen ulos oravanpyörästä, tai ainakin jollain tasolla tuo peräänkuuluttamasi muutos. Mutta saapa monta ihmistä tekemään se sama yhdistävän organisaation kanssa... Ainakin haasteita riittää. Toisaalta nollapalaverin paikka voisi olla koko yhteiskunnallakin, josko valtaa pitävät korporaatiot pitäisivät omat palaverinsa ensin.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-23 08:33:48

Näin on. Nollapalavereita voi pitää missä vain ja milloin vain, oikeastaan kuka tahansa. Mutta niitä tarvitaan! Todellakin. Myös Oy Suomi Ab;ssä. V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Janne Gylling
2012-09-26 18:53:06

Nollasta alkoi myös oma Metelimedia -kirjaprojektini. Istuin keväällä Ville Tolvasen ja Miisa Minkin kanssa Lontoossa, viinilasin ääressä keskellä Sohoa. Ilta jolloin keskustelimme tavoitteista, niiden asettamisesta, niiden merkityksestä ja niiden tärkeydestä. Keskustelusta saadut kipinät, tai tulipallot, ovat siivittäneet tekemistäni jo useamman kuukauden.

Kaipaamme välillä ravistelua, haastamista ja sparraamista, jotta saamme tilaa uusille ideoille ja ajatuksille.

Kirjoittelin keväällä aiheesta jo kiitokset. Omista tavoitteistani on toivottavasti kohta puolet täytetty. Kiitos Ville ja Miisa.

http://www.jannegylling.fi/tavoitteet-ja-niiden-saavuttaminen/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-26 19:02:09

Kiitos Janne! Lukekaa Jannea. se kannattaa!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.