Ihmeet syntyvät nollasta

21 syyskuun, 2012 | Kasvu | Ville Tolvanen

Ihmeet syntyvät nollasta

Kaksi päivää keskusteluja, tapaamisia ja guruja Nordic Business Forumissa. Hyvä meininki. Sokerina pohjalla Richard Branson. Päässä keskeisimpänä ajatuksena jyskyttää ajatus nollapalaverista, pysähtymisestä, olemassaolevan tutkimisesta, uuden pohtimisesta ja ennenkaikkea paremman suunnittelutyön ja toteutusten varmistamisesta.

Ennen tekemisen aloittamista, ja aina välillä tekemisen keskellä olisi syytä pitää nollapalaveri. Puhdistaa pöytä ja tutkia mitä oikein olemme tekemässä. Valmistella hyvä sessio, jossa pohditaan toimintamme tai projektimme tavoitteita, toimintaympäristöä ja niiden muutoksista kumpuavia mahdollisuuksia. Miksi epäonnistumme? Miksi emme onnistu aina tekemään priimaa? Miksi muutosta ei synny nopeammin? Olisiko yksi syy se, ettemme uskalla pitää nollapalavereita, katsoa asioita asian ulkopuolelta, rakentavasti, kriittisesti ja parempaa toteutusta janoen? Miksi liikkuvaa junaa ei voisi pysäyttää hetkeksi? Kannattaako matkalle lähteä jos määränpäästä ei ole aivan varma? Kannattaako seikkailla seikkailun vuoksi vai pitäiskö jokaisella seikkailulla olla alku, matka ja määränpää?

Aion pitää lisää nollapalavereita, aion vaatia niitä asiakkailtani. Harkitsen yritystohtoroinnin viemistä kasvu-, kilpailu- ja muotoiluklinikoiksi. Varsin hyviä kokemuksia niistä jo onkin. Joskus Tolvasen huolella valmistelema tölväisy  ja yhdessä vietetyt hetket voivat tuottaa enemmän kuin arvaammekaan. On vain haluttava parempaa, uskallettava pysähtyä ja malttaa pohtia matkan merkityksiä.

Pidetäänkö nollapalaveri? Varmistetaan että tehdään se huolella. Jokainen uusi ihme alkaa nollasta.

Pitkästä aikaa video muistuttamassa muutoksesta, mahdollisuuksista ja verkon visualisoitumisesta. Video tulee ja video tappaa. Lehtiä, televisiokanavia ja paljon muuta. Tervetuloa digitalisaatio! http://www.youtube.com/watch?v=YsUiDG9gpb0&feature=youtu.be

KIRJOITA KOMMENTTI

Susanna Paloheimo
2012-09-21 21:02:07

Kiitos. Eka nollapalaveri synnytti paljon sutinaa aivoissani. Uuden synnyttäminen vaatii aina vanhasta luopumista, mutta miksei sitä tekisi?

Jatketaan. Pidetään näitä lisää.

Kulttiusko on entistä vahvempi Bransonin puheenvuoron jäljiltä.

Nyt pari päivää mietiskelyä. Ja maanantaina uuteen aikaan, myllymestarin aikaan.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-22 08:34:18

Olen joskus sanonut että "viimeinen päivä on paras päivä missä tahansa firmassa." Uusi aika, uuden aikakausi on aina täynnä uusia mahdollisuuksia ja seikailuja. Ehkäpä firmaa ei tarvitse vaihtaa, on vain vaihdettava aikakautta. Mitä sinä jättäisit taaksesi maanantaina?

terkut, V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Janne Gylling
2012-09-26 18:53:06

Nollasta alkoi myös oma Metelimedia -kirjaprojektini. Istuin keväällä Ville Tolvasen ja Miisa Minkin kanssa Lontoossa, viinilasin ääressä keskellä Sohoa. Ilta jolloin keskustelimme tavoitteista, niiden asettamisesta, niiden merkityksestä ja niiden tärkeydestä. Keskustelusta saadut kipinät, tai tulipallot, ovat siivittäneet tekemistäni jo useamman kuukauden.

Kaipaamme välillä ravistelua, haastamista ja sparraamista, jotta saamme tilaa uusille ideoille ja ajatuksille.

Kirjoittelin keväällä aiheesta jo kiitokset. Omista tavoitteistani on toivottavasti kohta puolet täytetty. Kiitos Ville ja Miisa.

http://www.jannegylling.fi/tavoitteet-ja-niiden-saavuttaminen/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-26 19:02:09

Kiitos Janne! Lukekaa Jannea. se kannattaa!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.