Hallitustyö 2020

01.09.2019 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Hallitustyö 2020

Kysyin taannoin perustamassani FB -ryhmässä “Omistajat .org” pitäisikö hallitustyötä haluavan odottaa kutsuja hallituksiin vai koputtaa itse yrityksiin, joita haluaisi palvella. Luonnollisesti sain kannustusta valita yhtiöt, joiden palveluksessa haluaisin olla. En ole vielä aivan niin pitkällä, mutta olen määritellyt joitain tavoitteita.

Lähtökohdat:

Vahvuudet:

Minulla on kolme tunnustettua osaamisaluetta:

-Strategia (yli miljoona henkilökohtaista euroa kumulatiivisesti laskutettuna strategiatyöstä)
-Markkinointi (M&M lehden äänestyksen mukaan Suomen näkemyksellisin asiantuntija 2016)
-Digitalisaatio (2*Top100 Tivi-vaikuttaja, kymmeniä konsultaatiota, useita eri perustettuja yhtiöitä)

Tavoitteet vuodelle 2020:

Olen “toipuva toimitusjohtaja” Digitalist Groupista ja nyt yhtiön omistajia ja hallituksen jäsen. Olen ajatellut, että vuonna 2020 voisin vaihtuvien ja uusien kanssa toimia yhteensä kuudessa eri yhtiössä. Etsin siis lähtökohtaisesti 1-2 uutta hallitustehtävää.

Toimin neljän yhtiön hallituksissa (yhteen laskettu liikevaihto n. 150M) joista yhdessä puheenjohtajana, toisessa varapuheenjohtajana ja kahdessa jäsenenä.

Uskon vahvasti aktiivisen hallitustyön rooliin yrityksen arvon kasvattajana. Perustin verkkoon Omistajat.org ryhmän keskustelemaan ja luomaan työkaluja omistajuuden johtamiseen, kehittämiseen ja parantamiseen missiolla “Suomi ansaitsee parempia omistajia.” Luon ideologiaa, toimintamalleja, työkaluja ja sisältöjä omistajuuden ja hallitustyöskentelyn kehittämiseen.

Työkokemukseni pohjaa erityisesti palveluyrityksiin, asiantuntijapalveluihin ja teollisuuteen. Omaan vahvaa näkemystä median, teknologian, tietoliikenteen, ja asiantuntijapalveluiden kehittämiseen.

Lisäksi olen erityisen kiinnostunut murroksellisista toimialoista kuten Kauppa, rahoitus ja terveys. Digitalisaatio on intohimoni ja haluaisin luoda arvoa tuomalla ymmärrystä ja osaamista omistaja- ja hallitustasolla.

Tavoitteeni on kasvaa eri omistajien “uskotuksi mieheksi” ja olla arvostettu ammattimainen hallituksen puheenjohtaja, jäsen ja pienimuotoinen sijoittaja.

Etsin syksyllä 2019 uusia mahdollisuuksia ja pyrin päättämään vuoden 2020 tehtäväni tämän vuoden loppuun mennessä.

Pysytään kanavalla, kohdataan ja nähdään verkossa!

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.