Konsulttivuodet

27.10.2019 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Konsulttivuodet

Urani on murroksessa ja siksi on kai luontevaa käydä itsetutkiskelua kuluneista vuosista.

Aloitin työelämässä tammikuussa 1996. Ensimmäinen työpaikkani ja osakkuuteni oli Q.P.R. Software, jossa toimintolaskenta, prosessijohtaminen ja tasapainoinen mittaaminen tulivat tutuksi. Varsinainen konsulttiura alkoi vuonna 2003. Pääsin heti arkkitehdiksi rakentamaan isoa muutostarinaa, kun Rautaruukista muotoiltiin Ruukki.

Ryhdyin ensimmäisen kerran yrittäjäksi, ja nimenomaan konsultiksi 2005. Viisi rankkaa vuotta konsulttiyrityksen myyjänä, toimarina, kasvujohtajana ja strategina. Viisi vuotta myöhemmin takki oli niin tyhjä, että oli aika aloittaa tyhjältä pöydältä. Pari vuotta meni ihmetellen ja sitten käynnistin Digitalistin.

Viimeiset yhdeksän vuotta ja yhteensä 23 vuotta olen joussut hullun lailla. Kynttilää on poltettu bensalla ei pelkästään molemmista päistä, vaan runko roihuten. Nyt yritän oppia kävelemään ja tehdä elämässä muutakin kuin töitä. Myös itsestä huolehtiminen on tullut pakolliseksi iän myötä. ”5 AM. Klubi” yms. Ajatukset ovat vähän turhankin tuttuja viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

Hallitustyö on alihinnoiteltua konsultointia. Mutta konsultoinnissa yritetään tehdä iso muutos lyhyessä ajassa ”kartturin paikalta.” Modernissa hallitustyössä ollaan samalla puolella yhtiön omistajien, johdon, työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa. Se tekee arvokkaasta, tuottavasta, kehittyvästä ja hyvin johdetusta hallitustyöstä kiinnostavan ja kannatettavan työympäristön.

Juoksemisen jälkeen käveleminen on yllättävän vaikeaa, onhan se uusi ajatus, ajattelumalli ja muutos omaan käyttäytymiseen. Homma etenee päivä kerrallaan välillä  huonommin ja toisinaan paremmin. Huolehtimisesta on kai kaikista vaikeinta luopua. Ehkä se ei ole tarkoituskaan. Huomaan stressaavani asioista, jotka eivät oikeasti ole omissa käsissäni. Reagoin siis yhä kuten yrittäjä, vaikka istun sparraajan, tukijan ja auttajan paikalla. Sama meno kyllä siivitti vuosia konsulttina. Välitin aina asiakkaasta ja työstä kuin omastani.

Luo myös suunnitelmastani vuodelle 2020:

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.