Voimaa helikopterista

10.11.2016 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Voimaa helikopterista

Mihin helikoptereita käytetään? Tärkeiden ja vaativien asioiden kuljettamiseen, pelastustöihin vaativissa tilanteissa ja laajojen alueiden tehokkaaseen valvontaan.

Yritykset ladataan pääosin osaamisesta ja organisaatiosta rakennettavaan työntövoimaan. Kasvava yritys tarvitsee visionsa taakse rakettivoimaa, joka työntää tekemisen läpi harmaan kiven.

Voisiko yritys tai omistaja hyötyä helikopterivoimista? Aivan varmasti. Omistamisen voisi jakaa kolmeen luokkaan: 1) Ymmärrän mitä omistan ja haluan vastata itse sen arvosta, 2) Ymmärrän mitä omistan, mutta haluan ammattilaisten johtavan arvon kasvattamista puolestani ja 3) En ymmärrä tai en halua johtaa omistustani, joten sijoitan pörssiin tai omaisuuteni ammattilaisten hoidettavaksi.

Mikäli omistaja kantaa itse vastuuta omistuksestaan ja sen tulevaisuudesta tulee hyvä helikopteriperspektiivi tarpeeseen. Isossa kuvassa on 1) hahmotettava markkinoiden liikkeitä ja mahdollisuuksia, 2) varauduttava vaikkapa digitalisaation tuomiin muutoksiin ja mahdollisuuksiin ja 3) synnytettävä tietoa ja työkaluja yrityksen kantamiseen kohti parempaa tulevaisuutta.

Voimaa helikopterista yrityksen johtamiseen ja nostamiseen.

Helikopterivoimaa voisi käyttää yrityksen hallituksissa. Tarjota nostovoimaa yrityksen johtamiseen ja arkeen. Kirjoitin aiemmin johtamisen olevan palapelia, joka vaatii kirkkaan vision lopputuloksesta, joka on helpompi kuvata helikopteriperspektiivistä. Korkeammalta myös näkee paremmin ja nopeammin, mitä yrityksessä ja sen ympäristössä tapahtuu.

Kysyn toistuvasti yrityksiltä, miten he ovat kuvanneet vaikkapa asiakaskokemuksensa kolmen vuoden kuluttua. Vastaus on aina sama. Investoinnit pyörivät ilman kuvaa tavoitteista, lopputuloksista ja kannattavuuksista. Se kertoo yritystä johdettavan pelkän perämoottorin avulla. Tilanne on absurdi. Rahaa palaa ja arjessa painetaan ilman minkäänlaista ymmärrystä missä maali sijaitsee ja milloin ollaan perillä.

Valmennan perheyrityksiä digistrategian rakentamisesta marraskuussa. http://www.perheyritys.fi/events/next-level-trends-2016-2/

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.