Fredman Group

15.04.2016 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Fredman Group

Eskimo Finland Oy on rohkea suomalainen perheyritys. Paperiteollisuuden perinteestä ponnistava entinen tuotantoyritys muotoilee itseään osaksi suomalaisten ruokailun tulevaisuutta. Yritys taistelee paitsi parhaiden makujen puolesta, mutta haluaa myös kehittää täydellistä keittiötä ammattikäyttöön.

Olemme tottuneet ajattelemaan ja puhumaan yhden yhtenäisen brändin ja agendan puolesta. Silti yrityksen menestyessä ja kasvaessa seuraavaan vaiheeseen on tärkeintä huolehtia oikeanlaisesta huomiosta, resursseista ja johtamista eri kasvualueille. Siksi Eskimo Finland teki eilen harvinaisen uutisoinnin kertoessaan synnyttävänsä itselleen isoveljen, konsernin emoyhtiön Fredman Groupin.

Eskimo taistelee parhaiden makujen puolesta suomalaisten ruokapöydissä. Isoveli Fredman haluaa tehdä ammattikeittiöistä älykkäitä toimintaympäristöjä ja digitalisoida hygienian, lämpötilojen, laadun ja koko valmistusprosessin seurannan. Visiona on synnyttää täydellinen keittiö keräämällä, analysoimalla, jalostamalla ja raportoimalla tietoa jopa yksittäisten annosten onnistumisesta ammattikeittiöissä.

Suomi tarvitsee perinteistä teollisuutta, joka uudistaa itsensä globalisaation ja digiajan vaatimuksiin sekä liiketoimintamalleihin. Tiedosta tulee keskeisin osa kaikkea liiketoimintaa ja yrityksistä kasvaa arvoketjujen yhdistäjien sijaan arvoverkostojen kehittäjiä. Rohkea Eskimo kulkee tästä päivästä lähtien omistajiensa nimen mukaan arvokkaasti Fredman Group edellä. Yrityksen perheomistajat laittavat nimensä sinne, missä heidän rakkaus, fokus, arvo ja puhe on. Syntyy nykyistä kunnianhimoisempi Fredman Group, joka tavoittelee parhaita makuja Eskimon avulla ja täydellistä keittiötä ”Perfect Kitchen –konseptin avulla.” Työ ei ala alusta vaan ryhmittää yrityksen osaamisen, tekemisen ja tavoitteet uudella tavalla. Verkoston avulla ryhmä aikoo olla ketterämpi, nopeampi ja rakentaa tuotteita yhteistyössä muiden alan yritysten kanssa.

On hienoa olla mukana matkalla, jolla omistaja allekirjoittaa sydänverellään päätökset ja halun menestyä. On mahtavaa päästä mukaan kirjoittamaan suomalaista teollisuutta kohti kansainvälisiä markkinoita ja älykästä, digitaalista tekemistä. Kysymys ei ole rohkeista investoinneista ja etunojasta, vaan vastuullisesta omistamisesta ja omaisuuden kehittämisestä muotoon, jolla on arvoa tulevaisuudessakin.

Kannattaa seurata Fredman Groupin tarinaa ja avainhenkilöitä. Harvoin näkee Suomessa avointa ja kasvollista johtamista menestyvän yrityksen omistajilta. Parhaiten uutta aikaa ja johtamisen ajattelua kuvaa veljesten Fredman rohkeus avoimesti yrittää, huolehtia ja kehittää suomalaista osaamista, pääomaa ja yritystoimintaa. Arvostan.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.