Ajatuksesi ajoitus ratkaisee menestyksesi

07.02.2014 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Ajatuksesi ajoitus ratkaisee menestyksesi

Ihminen ostaa uuden ajatuksen tai idean vain sillä hetkellä kun se on hänelle itselleen täysin relevanttia.

Hittohemmetti karmiva lause, mutta totta. Aivan sama kuinka paljon saarnaat, viestit tai vaikutat, pääosa valuu harakoille. Vain asiaa juuri sillä hetkellä pohtivat saavat viestisi.

Muissa tilanteissa olemme aina muistin ja mielikuviemme armoilla. Siksi miltä asiat vaikuttavat on paljon tärkeämpää kuin mitä ne oikeasti ovat juuri nyt. Mielikuvat muodostuvat paljon asioita hitaammin. Kuinka monen julkisuuden henkilön muistat jääneen kiinni rattijuopumuksesta? Mitä muuta heistä muistat? Kuinka paljon yksi erehdys elämässä muokkaa mielikuvaa ihmisen koko tekemisestä?

Kodinkoneita on typerää markkinoida mainostamalla. Pesukoneet ja televisiot kiinnostavat ainoastaan rikkoutuessaan ja sesonkien lähestyessä. Olympialaiset myyvät televisioita paljon markkinointiviestintää paremmin. Olisi mietittävä miten käyttäytyä puhuttelevasti ja kiinnostavalla tavalla ennen kisoja argumenttioksennuksen sijaan.

Terveyspalveluita on aivan turha mainostaa. Kirjoitin aikoinaan mikä vaivaa Terveystaloa. Jalkaleikkaus tai muut hoidot kiinnostavat apua tarvitsevia. Harva haluaa käyttää muistiaan hyvien syöpälääkäreiden tietojen hallitsemiseen. Sairauden sattuessa potilas tulee hyvinkin nopeasti tietoiseksi hoidon eri vaihtoehdoista. Tieto löytyy lähipiirin, verkon ja pysyvien tiedonhankintakanavien avulla.

Muistan John Majorin olleen suosittu juuri siksi ettei hän koskaan sanonut yhtään mitään. Ei suututtanut ketään ja voitti enemmistön hetkeksi puolelleen. Hyvä selviytymiskeino politiikassa. Vähän kuin perussuomalaisten retoriikka. Vaatimuksia ilman vastauksia ja aitoja vaihtoehtoisia ratkaisuehdotuksia.

Hetkellisyys vaikeuttaa omaakin toimintaani. Olen lyhytjänteinen, nopea ja helposti turhautuva. Siksi asiakkaille jankkaaminen vuodesta toiseen hiillostaa hermojani. Nämäkin kirjoitukset menevät suurimmalta osalta ohi. Harva jaksaa seurata Tolvasen paasaamista vuodesta toiseen. Vain hetkellisellä tarpeella on merkitystä. Voisitko juuri nyt auttaa meitä siinä, tässä ja tuossa.

Mikä sitten neuvoksi? Haastava on asiasta ajatuksen velkaa. Ainoa varmasti menestyvä tie on tasaisen varma, vahva ja jatkuva viestiminen tekemisestäsi. Suomalainen helmasynti on markkinoida silloin kuin töitä ei ole. Eli täysin väärään aikaan. Omia markkinoita tulisi ”torittaa” kesät, talvet vuodesta parempaan. Ei hetkellisellä hätiköinnillä mitään pysyvää saavuteta. Olet oman osaamisesi, elämäsi ja tekemisesi majakka. Muista valaista ajatuksesi valolla jatkuvasti siitä kiinnostuneita. Älä anna periksi. Älä anna laiskuutesi johtaa tulevaisuuttasi.  Määrän, laadun ja suunnan merkitysten rinnalle nousee vaikuttamisesi rytmitys. Käyttäydy kuin kaikuluotaimista parhain ja kas, parhaat kalat kyllä löytävät luoksesi.

Seuraa vaikka miten hyvin Jari Parantainen vaikuttaa http://www.pollitasta.fi/

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.