Mikä vaivaa Terveystaloa?

26.02.2013 | Kasvu | Ville Tolvanen

Mikä vaivaa Terveystaloa?

Tiedän kyllä. Pitäisi kirjoittaa vain niitä positiivisia arvioita asioista. Taputtaa muiden joukossa ja olla innostunut tulevasta. Silti haluan aina välillä ihmetellä ääneen asioita, joita en ymmärrä. Kirjoittaa niitä tänne päiväkirjaan. Ehkä niille unilukkareillekin on jokin paikka maailmassa. Kuuluisista tulee mieleen Herra Tasavallan Presidentti.

Pohdin onko Terveystalossa jotain mitä en näe vai onko se vain juuttunut edelliselle vuosituhannelle? Anna taas hetki niin selitän. En ole koskaan ymmärtänyt heidän tuotantolähtöistä ajatteluaan.

Terveystalolla on massiivinen mediabudjetti. Tavoite on varmasti olla tunnetuin ja ensimmäisenä mieleen tuleva lääkäripalvelu. Niin taitaa ollakin. Markkinalla on tilaa mouhuta muiden hiljentyessä näkymättömään työntekoon. No pisteet ainakin siitä että on äänessä. Mutta miksi viesti on ”kaikki mitä terveyteesi tarvitset?” Niukkuuden one-stop-shop termi on muuten sata vuotta vanha. Täytyy mennä ajassa takaisin ihan reippaasti löytääkseen ajan jolloin keskittämisestä on hyötyä. Haluavatko he olla terveyden Stockmann? Toivottavasti ei sillä kyseisen tavaratalon tulevaisuuden yllä leijuu aikamoiset huolet. Niistä erikseen.

Voiko terveyspalveluita edes mainostaa? Kenen etu yhden pysähdyksen taktiikka on? Onko yhdeltä kaikkea vähän huono joka asiassa. Missä generalisti erottuu? Eikö palveluissa olisi hyvä erottua jollakin muullakin kuin tarjoaman laajuudella?

Hienostihan valikoiman laajuus löytyy pitämästäni neljästä p’stä. Siitäkin pisteet. Mutta onko viesti se, että sitten kun olet tosi vammainen kannattaa tulla meille? Kuka sitä toivoo? Ei kukaan. Vai onko viesti se että kaikkiin elämäsi vaivoihin? No miksi ei sitten tehtäisi suoraan vuosisopimusta. Ja epäileekö joku ettei kilpailijoilta löydy muka kaikkia osaamisia? Kuinka vammainen pitää olla että viestistä tulee relevantti? Eihän se ole työterveysviesti? Varmaan sitäkin.

Jos on noin paljon rahaa mediaan, miksi sillä ei rakenneta mitään? Tunnettuuden rakentaminen on niin 80-lukua. Miten mediapaukutus voisi tallentua ihmisten mieliin? ”Sitten kun taas katkaisin jalkani, niin tuonne menen?” Ensi kerralla kun on keuhkokuume niin apu löytyy tuosta läheltä. Kuka niin haluaa ajatella? Eikö elämässä ole muitakin murheitä? Liian paljon kysymysmerkkejä tässä kirjoituksessa.

Rahan voisi käyttää niin paljon kiinnostavammin. Ryhtyä vuorovaikutukseen yleisön kanssa. Miksi viestinnästä puuttuu kaikki aktivointi? Tilaa ilmainen esittelykäynti? Tule tutustumaan perhesopimukseemme. Kysy meiltä omalääkäripalvelusta. Ensimmäinen käynti -20%.

Iso kysymysmerkki on se, miksi Terveystalo ei rakenna asiakkuuksia kuluttajille. Vai rakentaako? En ole huomannut vaikka olen asioinut. Tuolla rahalla voisi ottaa aika nopeasti ihmiset vaikutuspiiriin, tuottaa erinomaista sisältöä, pysyä muistilistalla lähes ilmaiseksi ja muistuttaa ihmisten luonnollisista tarpeista ihan vaikka syntymäpäivien muodossa. Miksi Terveystalo on valinnut rimanalituksen massamedian kautta? Terveyspalveluiden mainontaa voisi verrata matkailun mainontaan. Milloin viimeksi näin tv-filmin jossa puhuttiin noin isolla kädellä tulevasta kesälomasta? Aika harvoin. Liiketoiminta on jo siirtynyt verkkoon. Samoin viestintä.

En kitisisi mainonnasta jos en näkisi viestinnän takana häämöttävää suurempaa strategista oivallusta. Perinteisesti yksityiset terveyspalvelut on tuotettu kivitaloissa, joihin sairaat on patistettu riutumaan. Hoito on istunut paikallaan sairaiden laahustaessa lääkäriin. Koneet, laitteet ja investoinnit on tehty seiniin ja kiinteisiin rakenteisiin. Niputtamalla tarjontaa on pyritty rakentamaan hyvää käyttöastetta ja liiketoimintaa.

Mitä jos hakisi asiaan toisen näkökulman? Mitä jos rakentaisi arvoa asiakkuuksiin. Mitä jos lähtökohtana olisi 0800-numero, josta saisi apua aina kun sitä tarvitsee? Mitä jos palvelunumeroon liittyisi räätälöity palvelupaketti suoraan kuluttajalle, perheelle tai työnantajalle. Mitä jos älykortti Terveystalosta tulisi kaikkine tietoineen kuluttajan lompakkoon?

Jos Terveystalo lähtisi räätälöimään palvelutuotantoaan ja rakentamaan asiakkuuksia, tarjontaa voitaisiin optimoida kysynnän kanssa. Simuloidaan seuraavanlainen palvelukokemus. Korvakipu yltyy keskellä yötä. Soitat palvelunumeroon. Saat ajan Graniittitalosta, Itäkeskuksesta tai lentokentältä. Valitse itse sopivin. Joka paikkaan on yöllä 20 minuuttia. Päivällä sijainnilla on tietysti vähän enemmän väliä. Mitä väliä mikä lääkärin nimi on? Suomalainen luottaa kyllä lääkäriin kuin lääkäriin.

Pahemmissa tapauksissa räätälöity palvelu olisi entistäkin parempaa. Kaikki kommunikaatio henkilökohtaista ja vuorovaikutusta tarpeiden mukaan. Sairaille ei tarvitse edes mainostaa,  he kyllä osaavat apunsa hakea. Eli kaikki miljoonat oman tuotannon toitottamiseen ilman minkäänlaista aktivointia? Tulee mieleen DNA:n rikkaat ja ovelat. Vai mikä se oli.

Irrottamalla palvelutuotannon kiinteistä osoitteista päästäisiin arvoverkoston rakentamiseen. Eri osoitteita, niiden laiteinvestointeja ja palveluntuotantoa voisi räätälöidä älykkäästi tarpeen mukaan. Lääkärit ja hoitohenkilökunta voisivat tehdä työnsä missä sitä on tai mihin sitä tulee. Kotiin, työpaikalle, toimipisteeseen tai paikalliseen markettiin. ”Ei lääkärit tähän suostu.” Kyllä suostuu kun malttaa ajaa muutosta ja odottaa uutta sukupolvea alalle. He tekevät mitä pyydetään. Katsokaa Finnairista mallia. Kyllä se muutos sieltä ajetaan vaikka väkisin. Tekivät samantyyppisen pankitkin. Kyllä neidistä tehtiin ihan tavallinen erikoiskaupan myyjä.

Olisi hieno verkottaa laitteita, erikoispalveluita, toimipisteitä ja asiakkuuksia. Verkostossa olisi paljon tehostamista ja varmasti kasvun mahdollisuuksia. Tilaa on ainakin liikunnan ja ennaltaehkäisevan sairaanhoidon puolella.

Tiedän vaativani aika paljon. Silti Terveystalon viesti tuntuu jotenkin irtonaiselta.  Sairaat taitaisivat laahustaa palveluun jopa ilman mainontaa. On vaikea nähdä että Danone, Valio, teleoperaattorit tai keskusliikkeet olisivat jotenkin saaneet mainonnan miljardit varastoitua taseeseen tai markkinaosuuteen. Vähän sillä tuntuu olevan pitkässä juoksussa merkitystä.

Viestinnästä olisi helpointa aloittaa koko liiketoiminnan verkottaminen. Rakentaa tietoa siitä millaisia asiakkaat ovat, mitä muuta he ehkä ostaisivat ja vuorovaikuttaa suoraan verkossa. Ajatus siitä, että mummot eivät ole verkossa on hyvä unohtaa heti alkuunsa. Kaikki investoinnit kannattaa tehdä sinne mihin maailma on menossa, eikä muistella vanhoja hyviä aikoja. Ne eivät yksinkertaisesti palaa.

 

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Timmi Terveys
2013-02-26 07:44:45

Kyllähän yhden pysähdyksen taktiikka kuulostaa niin hyvältä ja varmasti koskettaa kaikkia jotka on HUS:n potilaana ravannut lääkäriltä toiselle ilman että kerrotaan miksi näin. Kyseessä siis kasvaimen poisto mutta hoitotakuun pelossa sinua juoksutetaan ympäri uutta maata.

Jos tuo olisi maidon kylmäketju, niin kuluttaja kun avaisi purkin niin sieltä löytyisi kuiva silli.

Siis Terveystalon viesti osui ja antoi sen tarkasti kohdennetun lupauksen, luottamusta ei tietty tuolla luoda brändillä liikaa luoda mutta toivon kipinän varmasti niille jotka tämän systeemin loukkuun ovat joutuneet.

Miljardi bisnes ja kolmen sentin viestit. Yksinkertaisia viestejä yksinkertaisille ihmisille, sama koskee myös palvelua.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

piirimyyja
2013-02-26 07:57:11

Ainakin onnistuneesti terveystalo on laittanut "pikapisteitä" esim. kannelmäen Prisman yhteyteen jossa voidaan hoitaa pienemmät asiat kuten rokotukset kauppareissun yhteydessä.
Markkinoinnista yleensä: on lottovoitto löytää hyvää markkinointia Suomesta, eikä se ole aina rahasta kiinni, meillä on vain koulutettu liikaa insinöörejä ja liian vähän myynti-ja markkinointi-ihmisiä ja osa näistäkin on ylikoulutettu kadottamaan maalaisjärki joka useimmissa tapauksissa ratkaisee ongelmat

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Mikko
2013-02-26 08:22:54

Mun mielestä pointti ei itseasiassa ollutkaan arvostella suoranaisesti sitä, onko Terveystalo hyvä vai huono.

Pointti oli mielestäni se, että suomalainen terveydenhuolto jonoineen ja tuskineen on jo nyt niin vituralla, että vaikka T-talo 10-kertaistaisi hintansa, asiakkaat vain nopeuttaisivat juoksuaan heitä kohti.

Itse helmi-idis oli mielestäni se, että pitäisikö Terveystalon kaltaisen kullan vuolijan investoida mainos mirjardinsa mieluummin a) tuottavaan tulevaisuuteen vaiko b) oman nimensä hypetykseen, josta se ei saa edes lisäarvoa nykybisnekseen.

Rohkea, mutta viisas kirjoitus.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-26 16:22:25

Joo. en halunnut lytätä vaan pohtia juuri noita asoita joita pistit. Paremmin kuin minä! kiitos siitä! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Marko Ikonen
2017-07-03 18:41:43

Terveystalo on todellinen pohjanoteeraus, ei asiakaspalvelua sanan varsinaisessa merkityksessä, lääkärit osin täysiä tumpuloita ja ainoa mikä toimii on laskutus. Soittoaika oli erikoislääkäriltä niin 5 sekuntia oli hänen soitto kestänyt ja kun en siihen ehtinyt vastata niin silti tuli lasku. Älkää kukaan ikinä käyttäkö sen huijarifirman palveluita, kallista konitohtorointia.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ari Mäkinen
2013-02-26 09:18:03

Ville blogi on kyllä ”aamun antioksidantti”. Viimeisimmän postauksen luku käynnistää kaalin takuuvarmasti. Kuten Villen kirjoituksessa aina, tässäkin on miljardi näkökulmaa mihin tarttua. Tästä kirjoituksesta otan kopin käsitelläkseni vain yhtä.

Se on tuotantolähtöisyys. Siis käyttöasteen varjeleminen, olemassa olevien resurssien tehokas käyttäminen. Tätä näkyy lähes kaikilla toimialoilla.

Liiketoiminta perustuu investoi, viilaa käyttöastetta -malliin. Miten tähän malliin mahtuu asiakaskohtaisuus? Ei tietysti mitenkään.

Olen itse Villen tavoin pohtinut monesti miksi tarvettani ei a) ratkaista se ja b) hinnoitella se? On käsittämätöntä, että hyvin harvassa paikassa saan extranopeaa palvelua +15% hintalisällä. Olen hektisesti elävä kaveri, tosin persaukinen. Aika ajoin törmään kuitenkin tilanteeseen, että haluaisin maksaa itseni nopeasti ulos ongelmasta. Ani harva palveluntarjoaja kuitenkaan ymmärtää rakentaa asiakkaille erilaisia palvelutapoja ja hinnoitella niitä. Miksi kukaan ei rakenna palveluntarjoajan ja asiakkaan suhdetta uniikiksi?

Jos VR:ltä voi ostaa samalla matkalle erihintaisia lippuja, miksi lääkäriin, autonpesuun, tai parturiin ei voi? Heti sisään tai odota ja säästä -hinta. Toimii. Lisäksi näin saavutetaan muutama muukin markkinoinnin tavoite: a) vertailukelvottomuuden lisääntyminen b) katteen parantuminen c) käyttöasteen nousu

Mielestäni maailmassa ei ole niinkään pulaa ideoista, niitä kyllä löytyy. Haaste on ideoiden läpivienti yrityksissä. Pienenkin ulkoa tulleen idean mukaisen muutoksen saaminen käytäntöön vaatii suunnattomasti aikaa ja vaivaa. Yrittäjäpohjalta homma tuntuu monesti mission impossiblelta.

Olen sitä mieltä, että yritysten viestinnän, markkinoinnin ja mainonnan toteuttaminen nojautuu toimimiseen nykyisillä resursseilla. Ennen kuin mitään saadaan toteutettua "ulos" pitää organisaatiota ja henkilöiden toimenkuvia viilata, ja sehän ei ole helppoa, kuin yksilöiden käyttöaste on jo sata. Hommaan tulee vaikeuskerrointa lisää yrityskoon kasvaessa konserniksi ja viimeinen niitti on kansainvälistyminen.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-26 16:21:35

Kiitos Ari! mahtavaa palaueteta ja hyvin pisetty. Tuo kiirelisä ja tuotteistus on aivan alussa Suomessa. oletpa kuinka rikas tahansa, samalla stokkalla asioit jne... palvelut ei jousta tarpeiden mukaan.

Kumarrus! Jatketaan... pysykää kanavalla.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Tuomas Kahri
2013-02-26 13:04:08

Terveystalon markkinoinnista vastaavana kaupallisena johtajana päätin kommentoida muutamaa asiaa erinomaisessa kirjoituksessasi.

Olemme viimeisen parin vuoden aikana työstäneet Terveystaloa kohti asiakaslähtöisempää toimintamallia ja toivottavasti voimme pian tarjota yhä parempia ratkaisuja moniin kirjoituksessasi ehdotettuihin asioihin.

Sähköisissä palveluissa olemme hyvin lähellä parhaita toimijoita koko maailmassa. Meille voi varata ajan henkilökohtaisesti, perinteisesti soittamalla, netissä tai matkapuhelin applikaatioilla (iPhone, Windows Phone, Android ja Win 8 tabletti). Asiakkaamme voivat tarkastella omia terveystietojaan netissä suojatussa palvelussa ja sinne voi esimerkiksi laittaa itselleen muistutuksia tulevia tarpeita varten. Olemme tuoneet markkinoille ensimmäiset asiakaslähtöiset palvelukokonaisuudet esimerkiksi urhelijoille ja jatkamme näiden kehittämistä.

Terveystalo tarjoaa ainutlaatuisen osaavan verkoston huippulääkäreitä asiakkaittemme palvelukseen. Meillä on yli 3500 lääkäriä ja he edustavat erittäin laajaa valikoimaa erikoisaloja. Näin asiakas voi aidosti saada meiltä kaikkea mitä hänen terveytensä tarvitsee.

Kaikki yllä kuvattu on kuitenkin turhaa, mikäli asiakkaamme eivät tiedä meidän olemassaolostamme eivätkä siitä, mitä Terveystalo tekee. Tämän korjaamiseksi olemme satsanneet melkoisesti "perinteiseen" tunnettuutta kehittävään mainontaan. Myös nykyaikaisessa digitaalisessa ja asiakaslähtöisessä maailmassa asiakkaan on ensin löydettävä yritys ennen kuin se voi ostaa yrityksen palveluita. Ja tiedettävä mitä se tarjoaa.

Terveydenhoito on myös erittäin perinteistä ja säädeltyä toimintaa. Suuri osa asiakkaistamme on erittäin varovaisia terveydenhuoltoon liittyvien uudistusten hyväksymisessä. Siksi kiiruhdamme hitaasti. Lupaan kuitenkin, että vielä vuoden 2013 aikana otamme jälleen uusia askeleita kohti kuvaamaasi tulevaisuutta.

Tuomas Kahri, kaupallinen johtaja, Suomen Terveystalo

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-26 16:17:55

Hei,

Kiitos erinomaisesta vastauksesta. Olenkin ollut asiakkaananne ja arvostanut juuri yksittäisen lääkärin valintamahdollisuutta suoraan verkossa, toimii. Yrittäjän kaipaisin myös hyvää paketointia tarpeisiini.

Arvostan jaksamistasi vastata "kaiken maailman narisijoille" ja hyvä että näit rakentavan hengen kirjoituksessa. Kuten aloitin... olen vain pohtinut asiaa pidempään. Ulkopuoliset eivät näe ongelmia eikä vaikeuksia vaan mahdollisuuksia ;) sellaistahan tälläisen konsultin elämä on.

Voimia ja tsemppiä kehittämiseen! Pysytään taatusti kanavalla.

Ville

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Nella Samu (@NellaSamu)
2013-02-26 13:05:50

Niin, niin. Pitäisi tietenkin kirjoittaa aina vaan positiivisista asioista. Eikun siis miksi pitäisi? Jos kukaan ei koskaan kiinnittäisi huomiota epäkohtiin, niin porskutettaisiin eteenpäin naminamipusipusi-mentaliteetilla ja asiat pysyisivät samoina olivatpa ne hyviä tai huonoja. Siksi soraääniäkin tarvitaan ja koska olet hyvä siinä, niin jatka toki jatkossakin näin.

Koskapa viime keväänä olin Terveystalon tj:n Yrjö Närhisen luennolla, jossa hän puhui kansainvälisille terveydenhoidon vieraille ennaltaehkäisevästä työterveyshuollosta, sain Terveystalosta hiukan erilaisen käsityksen. Tässä valossa slogan ei kyllä taida tukea sitä, mitä sillä haetaan tai ainakaan sitä ei ymmärretä, kuten on tarkoitettu. Minulle jäi luennosta vahva käsitys siitä, että Terveystalo on asian ytimessä, jos on tarkoitus panostaa elämänhallintaan sekä terveyttä tukeviin elämäntapoihin ennen kuin päädytään tilanteeseen, jossa voidaan vain lievittää oireita parantamisen sijaan. Minun nähdäkseni ongelma on siinä, että tiedän monen menevän lääkäriin vasta pakon edessä, kun ei oikein omin jaloin sinne edes pääse. Lääkäriin menoa lykätään ja lykätään, sillä voihan se olla, että vaiva paranee Buranalla ja kärsivällisyydellä. Ja kyllä, toimin itsekin samoin paitsi kun kysymys on ollut lapsestani.

Eli summa summarum. Olen samaa mieltä siitä, että markkinointi ei ole onnistunutta ja lienee jopa rahojen kaivoon viskaamista. En ole nähnyt heiltä yhtään mainosta, josta olisi välittynyt välittämisen ilmapiiri. Siitä huolimatta, jos kaupungissa on julkinen terveydenhuolto ja Terveystalo, niin valitsen jälkimmäisen riippumatta heidän televisiomainoksistaan. Tosin se johtuu siitä, että ne osti mun Pulssin.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-26 16:20:01

Hyvä kommentti jälleen Nella. Avain lienee miten yritys kertoo arvolupauksensa... vrt myynti ja markkinointi ;) myöskin palvelukehityksen tavoitteista ja ideoista voisi kertoa jo ennakkoon? miksi ei?

mäkin olen pohtinut tätä kriittisyyden astetta. Suomessa harva uskaltaa mutta nää tulee multa usein "ihosta läpi"

Ja onhan se mahtavaa kun asiaoista keskustellaan. Aina oppii jotain!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

jannenyyssonen
2013-02-26 15:56:50

Asiallista kriittisyyttä ja hienoa Tuomas, että kerroit teidän näkökulman asiaan.

Omalla kohdalla Terveystalon mainonta on toiminut hyvin, koska olen tietoinen yrityksestä, mutta en tiedä onko teillä toimipistettä Keravalla. Ei ole ollut tarvetta palveluille.

Terveystalon mainonta on ollut todella itsekeskeistä. 3500 lääkäriä kertoo suuresta talosta, mutta onko se semmoinen tieto, joka hyödyttää asiakasta? Tunteeko asiakas, että hän on se jonka tulee, kannattaa ja pitää valita oma lääkäri? Itse arvostaisin, että palvelutarjoaja valitsee automaattisesti parhaan mahdollisen lääkärin käyttööni. (Voi olla, että todellisuudessa näin on. Tämmöinen mielikuva mainoksesta jäi.)

Olemme varmasti kaikki yhtä mieltä, että kunnallinen terveydenhuolto paisunut kustannusten osalta järjettömän suureksi. Vuosia jatkuneesta kustannusten noususta huolimatta kunnallinen terveydenhuolto on todella hidas palvelemaan asiakkaita. Mielestäni tämä, palvelunopeus ja oikeaan hoitoon nopeasti pääseminen olisi markkinoinnille oiva kärki. Kuten Nella sanoi, tarvitaan jälittämisen tunnetta.

Onko parempi markkinoida olemassaoloa, vai kuinka nopeasti meillä pääset hyvään hoitoon?

Markkinoinnissa ja mainonnassa ei varmasti ole sitä definitiivistä oikeaa vastausta, mutta tässä oma näkemykseni aiheesta.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Sanna
2013-02-26 16:21:54

Terveystalon kannattaisi ensin satsata siihen, että asiakaspalveluprosessit ovat kunnossa ja asiakas saisi joka luukusta sitä palvelua, mitä pitääkin saada. Lisäksi olisi suotavaa, että asiakaspalvelukokemus olisi tasalaatuist kaitta linjan ja niin, että palvelua tuottavana organisaationa, Terveystalo huolehtisi tarpeellisesta koulutuksesta henkilöstölleen. Kun nämä perusasiat on ensin saatu kuntoon, niin kannattaa sitten vasta laittaa tarvittavat lisäpaukut markkinointiin. Kun peruspalvelu on kunnossa ja tyytyväiset asiakkaat haluavat mainostaa palveluita ihan ilmaiseksi, niin sehän on kuin laittas rahaa pankkiin. Nyt Terveystalon asiakaspalvelukokemus on valovuosien päässä esim. Diacoriin verrattuna. Diacorin yritystarinakin vetoaa etenkin eettiseen kuluttajaa monin verroin enemmän.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-26 16:25:10

Toivottavasti Tuomas Kahri lukee tämän. Kiitos hyvästä kommentista!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

jannenyyssonen
2013-02-26 17:05:49

Tuli Sannan mainitsemasta eettisyydestä mieleen. Uskon, että tulevaisuudessa kapitalismin ja yritysten tulee kasvaa yhteiskuntavastuullisemmiksi, että niillä pysyy legitimiteetti. Yksinkertaisesti yritysten tulee ottaa suurempi vastuu yhteiskunnasta. Lääkärit tekevät tärkeää työtä ja saavat siitä hyvän korvauksen. Lisäksi lääkäribisbes on ilmeisen kannattavaa. Milloin näemme suomalaisen lääkäriyrityksen tekemässä pro bono-työtä vähävaraisten hyväksi? Onko Terveystalo tiennäyttäjä?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Tuomas Kahri
2013-02-26 19:22:49

Tärkeä huomio myös tämä asiakaspalvelu ja -kokemus. Mittaamme asiakaskokemusta kaikissa yksiköissämme päivittäin ja käytämme saamaamme tietoa asiakaspalvelumme kehittämiseen. Net Promoter Scoremme on erittäin korkea mutta se pitää ansaita joka päivä uudelleen.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Susanna Paloheimo
2013-02-26 16:56:16

Ilahduttaa, ah niin ilahduttaa.

Kiitos Villelle rohkeudesta ja ilmaisesta konsultoinnista, josta varmaan moni muukin kuin Terveystalo voi ottaa opiksi. Nollapalaveri, vaikka asiakas ei edes tilannut sitä.

Ja Tuomakselle pisteet siitä, että tulit itse mukaan keskusteluun.

Viestinnän ääni täydennykseksi täältä Ympyrätalosta käsin: paljon on rahaa laitettu likoon markkinointiin, mutta mitenkäs on sen maineen laita? Uskottavuus syntyy teoista: maine ansaitaan. Verosuunnittelulla ja asiakaspalvelulla saavutetaan paljon julkisuutta, mutta onko se brändin mukaista?

Ennakoiva mainetyö voi auttaa suojaamaan mainetta kriisin painessa päälle. Verkkoon jää jälki kaikesta. Hakua voi optimoida ja positiivista sisältöä tuottamalla (mielellään toki etukäteen) kasvattaa omaa myönteistä jalanjälkeä. Yhdensuuntainen ja todella kallis megafoniin huutaminen (=mainonta) hämmästyttävästi on vaan edelleen yleisin keino tunnettuuden kasvattamiseen... But oh, the times are a-changing!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-26 16:59:09

Hyvä Kommentti! Jos Nellan ja Tuomaksen kertomat asiat pitävät paikkansa, miksi niistä ei metelöidä? maine voisi nousta nopeastikin...en osaa sanoa mikä on nykytila.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Susanna Paloheimo
2013-02-26 17:12:12

No eihän niistä nyt kannata metelöidä, kun telkkarimainosten tekeminen on paljon helpompaa ja kivempaa! Ei maar, todella hienosti hoidettu haun optimointi tän firman tapauksessa ja reippaat & perustellut kannanotot verotuskysymykseen tj:n blogia myöden.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Nella Samu (@NellaSamu)
2013-02-26 18:38:13

Täällä pitäisi olla tykkää/rakastaa/nauraa jne. namiskoita.

Mietin itse ihan samaa siellä luennolla, että miksi sellaisia asioita kerrotaan ulkomaisille vieraille suljetussa auditoriossa, kun ne kannattaisi viestiä myös asiakkaille. Ja niille, jotka sitä ei vielä ole.

Ja kuten Susannakin, vaikutuin haun optimoinnista. Hurjan nopeasti Tuomas oli mukana keskustelussa. Aplodeja!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Torsti Tenhunen
2013-02-27 15:44:04

Tuoppi ja Ville, tehkää jo se yhteistyösoppari niin päästään myymään seuraavaa casea... ;)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-27 20:48:57

En ole tuomasta koskaan tavannut mutta terveysalasta on runsaasti kokemusta. V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jukka Tamminen
2013-03-01 09:07:12

Reunahuomautuksia

1) Terveystalo EI ole yritys sanan varsinaisessa mielessä – siis siinä, että sen toimijat olisivat yhden strategisen suunnittelun ja johdon hallinnassa. Enemmänkin yritys on agentti tai rekryfirma tai jobbari. Yritys rakentaa vastaanottotilat ja logistiikkapalvelut ja sen jälkeen yrittää rekrytoida yksityisyrittäjiä (siis ammatinharjoittajalääkäreitä) toimimaan tarjotussa infrastruktuurissa. Kyseessä ei siis ole stockman vaan enemmänkin kauppakeskus kuten foorum. Tällaisen yrityksen “asiakkaat” ovat nämä pienyrittäjät -ei heidän asiakkaansa. Tällaisessa asetelmassa tervepalvelujen laatu ei ole tämän yrityksen kontrollissa juuri ollenkaan. Itse asiassa näyttää siltä,että se vähäkin joka tämän eteen voidaan tehdä jätetään tekemättä. Tällainen talo ei voi mitenkään “ryhtyä valitsemaan potilaalle parasta lääkäri” kun kaikki talossa toimivat lääkärit ovat toistensa kilpailijoita.

2) Ketjussa on haukuttu julkista terveydenhuoltoa ja samaan henkeen todettu, että tämä on hyvä business. Aivan viime aikoihin asti sekä yksityispuolella että julkisessa palvelussa on toimineet samat lääkärit, joilla on sama koulutus ja on ollut hyvin tiivis yhteisö ja jatkokoulutus. Näin ollen tilastollista ammatillista tasoeroa ei ole ollut. Syy julkisen palvelun jonoihin ja osin huonoon palveluun on ollut julkisen sektorin jäykkä hallinto ja varsinkin lääkärien palkkapolitiikka

3) Kantani on, että varovaroin ei tule maksaa yksityisten yritysten katteita. Silloin se “hyvän busineksen” tuotto voidaan lyhentämättömänä palauttaa palvelujen parantamiseen tai hintojen laskuun voidaan. On tragikoomista että kunta ensi yrittää pitkään palkata lääkäriä täysin kilpailukyvyttömällä palkalla ja sitten “ostaa palvelun” yksityiseltä body shoping firmalta, joka nyt palkkaa saman lääkärin 20 % paremmalla palkalla ja pistää tähän 10% oman katteen päälle.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

J Laaksonen
2013-03-05 10:07:33

Ko laitos toimii toistaiseksi meidän ns työterveyspalveluna ja se oli lähellä koitua kuolemaksi. Lääkärit teettää mahdollisimman paljon testejä = lisää laskutusta. Minun kohdalla julkinen terveyspalvelu koitui pelastukseksi. Tulehdusarvot huiteli 200 pinnassa ja ei muuta kuin buranaa ja viikonlopun jälkeen uusiin t
steihin. Olo heikkeni niin paljon että piti mennä päivystykseen lääkäri totesi että maanantaina olisi ollut myöhäistä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.