Miten yhteisöt toimivat digiaikana? – Digitalist Network

29.08.2013 | Kasvu | Ville Tolvanen

Miten yhteisöt toimivat digiaikana? – Digitalist Network

Olemme jo kaikki teoriassa verkotettu toisiimme. Sehän oli inter-netin alkuperäinen idea. Löydämme kaltaisiamme suhteellisen helposti sosiaalisen median ja muiden työkalujen avulla. Voimme verkottua ja rakentaa yhteisöä ajamaan erilaisia asioita ja ajatuksia. Itse asiassa maailmamme on jo täynnä erilaisia harrastus- aate- ja ammattiverkostoja.

#Digitalist Networkin tavoitteena on kollektiivinen oppiminen. Tai verkottaa arviolta tuhat ammattilaista ymmärtämään, keskustelemaan ja kehittämään liiketoimintaa verkossa. Yritän kuvata miten verkoston on suunniteltu toimivan ja mistä on kysymys. Muistathan kommentoida jos ajatukseni ei välity. Ihan vaikka nimimerkillä. #Sharing is caring.”

Sähköinen media ei tunnusta maarajoja. Siksi myös suomalaiset tiedotusvälineet ovat alkaneet kilpailla globaalisti. Yksi mediapäivä tuottaa ja syö mielettömän määrän sisältöjä. Eihän kukaan ehdi kaikkia hyviä nähdä? Koska emme välitä aina jakaa hyviä juttuja, kaverimme ei ehkä niitä näe, eikä yhteinen ajattelumme kehitys. Miksi panttaisimme hyvää tietoa? Tarvitaan palvelu joka välittää hyviä juttuja ympäri maailmaa. Miten uudet palvelut kehittyvät ja miten suomalaiset #Thinglink in kaltaiset yritykset pärjäävät.

Suomessa on mediat täynnä uutisia päätelaitteista ja teknologiasta. Kuluttajamuutoksesta, liiketoimintamalleista, sisällöistä, markkinoinnista ja uusista palveluista ei kerro kukaan. Toivottavasti Digitalistit onnistuvat yhdessä jakamaan tärkeimpiä ajatuksia. Palvelussa on noin 10 Kuraattoria, jotka sitoutuvat jakamaan hyviä juttuja koko ryhmälle. Se tapahtuu yksinkertaisesti lisäämällä tviittiin tai kommenttiin tai artikkeliin #Digitalist. Teknologia on nyt testikäytössä.

Hyvien juttujen lisäksi tarvitsemme omaa originaalia sisältöä. Sitä tuottavat asiantuntijat, yritykset, yhteisöt ja journalismin ammattilaiset. Keskitymme pohtimaan yhdessä liiketoimintamallien muutoksia, tulevaisuuden trendejä ja kuluttajien toimintamallien muutosta. Voisi ajatella, että kun jonkun välittämä juttu herättää riittävästi kiinnostusta, siitä kirjoitetaan lisää näkemyksiä. Siten voimme jakaa ja oppia asiasta yhdessä enemmän.

Keskustelut johtavat haluun tavata livenä. Siksi tarvitsemme rakenteen ja klubin joka järjestää voimakkaita aamutapahtumia kymmenkunta kertaa vuodessa. Tapahtumat ovat max 50 hengen tilaisuuksia jossa on aina huippuluokan asiantuntijoita ja keskustelua aiheesta. Verkkokaupan tulevaisuus, uudet liiketoimintamallit verkossa, verkkopalvelun rakentaminen ja sisältömarkkinointi puhuttavat jo. Näistä haastamme ajatusta talven selkään. Vaihtamalla puheenjohtajaa pidämme keskustelukulttuurin tuoreena.

Osaaminen herättää kiinnostusta osaamiseen. Jokainen asiantuntija tai vaikutta voi rakentaa oman profiilikortin palveluun. Se ei ole jet another linkedin vaan oikeastaan edellä mainitun palveluprofiilin terävöitys. Profiilikorttien avulla voimme etsiä talentia erilaisiin tarpeisiin. Teknistä osaamista, luovia suunnittelijoita, puhujia, opettajia tai yrityksiä edistämään osaamistamme. Syntyy jonkinlainen palvelutori. Tai ainakin välitämme osaamista siitä kiinostuneille. Itsekin olen saanut jo kutsuja tulla kertomaan aiheesta ja digitalisoitumisen hyödyntämisestä liiketoiminnasta. En taida olla tavannut yhtenäkään kesänä enemmän toimitusjohtajia kuin nyt. Toivo paremmasta elää.

Minulla on sellainen intuitio että Suomen parhaat yrittäjät ovat vielä töissä suuryrityksissä. Kulttuurimme ei tue vieläkään yrittämistä riittävästi. Yrität jos et oikeassa työpaikassa onnistu. Lue Kommenttini myös hyvinvointiyhteiskunnan rakentamasta hirviöstä. Uskon siis että on paljon ideoita ja asiantuntijoita, jotka eivät yritä. Heille rakennamme uusien yritysten levy-yhtiön. Palvelumallin jossa rahoitus, liiketoimintaosaaminen, strategia ja markkinointi tulevat yhteisöstä joka auttaa ponnistamaan yrityksen Y-akselille perinteisen mussuttelun sijaan.

Lähes kaikissa yhteisöissä 1% jäsenistä tuottaa 90% sisällöstä ja ajatuksista.  Näin se tahtoo olla. Jos onnistumme vakuuttamaan 1000 ihmistä, löydämme 10 kuraattoria. Sata saattaa osallistua tapahtumiin ja uskon median saavuttavan 100 000 sivulatausta vuodessa. Uskon mekanismin synnyttävän uutta liiketoimintaa. Uskon itse oppivani asioista lisää joka päivä. Uskon viihtyväni hyvässä jengissä. Uskon tapaavani fantastisia ihmisiä joiden olemassa olosta en tiennyt mitään. Uskotko sinä? Tervetuloa joukkoon siniseen.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Piirimyyja
2013-08-29 07:27:14

Olen niin iloinen että digitalist nytkähtää eteenpäin. Meidän on turha kuvitella että Suomessa poliitikot ja virkamiehet hoitavat meidän asiat kuntoon. Meidän on ihan itse hoidettava tämä hieno maamme kuntoon, eikä se ihan yksin meiltä onnistu, vaan verkostoitumalla, keskustelemalla, jakamalla ja etenkin tekemällä ja katsomalla eteenpäin sekä repimällä peruutuspeilit irti.
Asioita ja yrityksiä tulee johtaa enemmän tarinoilla kuin numeroilla. Menestys tulee motivoituneiden ja innostuneiden ihmisten joukkoon, eikä karkaa sieltä kunhan sitä huolella hoidetaan.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jorma Lehtinen (@Notium)
2013-08-29 14:00:42

Hyvä puheenvuoro. Uskomusjärjestelmien muutos 1.0 --> 2.0 edellyttää seuraavan tason ekosysteemistä ymmärrystä. Taustaksi kannattaa joutoajalla vilkaista tällaisiakin: http://www.feverbee.com/2013/02/how-to-build-an-online-community.html - varsinkin brandeihin liittyvien yhteisöjen osalta, mutta yleisemminkin...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-09-03 06:11:13

Kiitos Jorma tästäkin! Hyvää tavaraa. ON todella kiinnostavaa yhdistellä toimintamalleja ja ajattelua asiakaskokemukseksi. Digitalist Networkin asiakaskokemus lienee tutustu-syvenny-osallistu-kohtaa-kokeile. Tai jotain siihen suuntaan. Digitaalinen alusta syöttää tapaamisiin, joissa toivon ihmisten synnytävän uusia asioita.

V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.