Family Office

12.09.2023 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Family Office

Omistaja – Valitse aktiivinen ja arvoa tuottava Family Office!

Olen sattumalta ollut viime aikoina paljon tekemisissä Family Office -asioiden kanssa. Tuoreen gradun perusteella ne ovat yleensä suvun yhteisiä sijoitusyhtiöitä tai konsernin emoyhtiössä harjoitettavaa omistaja-arvon kasvattamista. Sukuyhtiöt ostavat tyypillisesti sopimuksiin, verotukseen ja jatkuvuuteen liittyviä palveluita juristeilta tai tilkkareilta.

On myös toinen tapa nähdä family office nimittäin omistajan osaamista, tekemistä ja tulevaa sparraavana tiiminä. Miltä sinusta tuntuisi saada ympärillesi osaava tiimi kuten formulakuskilla, urheilun ammattilaisella tai huippupolitikolla? Nämä mahdollisuudet ovat melkein kaikkien omistajien saatavilla.

Family office tärkein tehtävä on minusta 1) omistajuuden osaamisen kehittäminen. Toinen yhtä tärkeä on  2) omistaja-arvon kasvu. 3) Kolmas tavoite vois olla tehdä omistajuudesta jatkuvasti kehittyvä osaaminen, rakentaa siihen liittyvä suunnitelmia ja tehdä tarvittavia päätöksiä yhdessä omistajan kanssa. 

Kuinka paljon säästetään kun jätetään yksi virhe tekemättä? Kuinka paljon hyötyä on siitä, että fiksu joukko ihmisiä sparraa omistajaa 4-8 krt. Vuodessa? 

Ohessa esimerkkikuvaus toimivasta family officesta tai siihen tähtäävästä prosessista.

Ps. Hyvää family office – ohjelmaa ovat myös vierailijat ja vierailut erilaisissa inspiroivissa kohteissa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.