Tuhannen päivän marssi

28.02.2022 | Kasvu | Ville Tolvanen

Tuhannen päivän marssi

Huomasin vuoden alussa tuhannen päivän kuluneen Digitalistista lähtöni jälkeen. Tuhannen päivän marssi on takana. Hyvä hetki summata tehtyjä valintoja, tekemistä ja kulunutta aikaa.

Digitalist Groupin toimitusjohtajuuden jälkeen halusin muutosta elämääni. Takanani oli todella tiivis yhteensä yhdeksän vuoden putki yrittäjyyttä, konsultointia ja kriisiyrityksen johtamista. Halusin hyödyntää digitalisaation hedelmiä omassa elämässäni ja siirtyä uuteen vaiheeseen.

Ryhdyin tutkimaan ja pohtimaan omistajien roolia yritystoiminnassa. Olin jo vuosia aikaisemmin huomannut, ettei digitalisaatio kapitalisoidu, jos omistajat eivät herää tekemään tarvittavia investointeja paranna hallitusten osaamista murroksen johtamisessa. Syntyi Omistajat.org, useita omistajuuden johtamisen työkaluja, ja BAAS -ajattelu (Board As A Service) hallitustyön kehittämiseen. Tänä vuonna olen mukana viidessä yrityksessä, jotka kaikki hyödyntävät omalla tavallaan BAAS -ajattelua.

Halusin myös sijoittaa digitalisaation seuraaviin vaiheisiin. Perustimme Juho Jokisen kanssa Virtual Activist -yrityksen ja ryhdyimme auttamaan transformaation ja kasvun johtamisessa. Olemmekin päässeet mukaan kiinnostaviin hankkeisiin ja hallitustehtäviin. Toiminta on kahden koronavuoden jälkeen vielä alkutekijöissä, mutta etenee.

Suurin henkilökohtainen muutos tapahtui keväällä 2019, jolloin ostimme ensimmäisen kiinteistömme Italiasta. Muutimme osittain Italiaan jouluna ja nyt odottelemme ensimmäistä täyttä kautta lomatalossamme Agnes & Albinissa. Viime vuonna loimme vision kolmesta vuokrattavasti lomakiinteistöstä Italiassa ja vuoden alussa ostimme asunnon Ligurian rannan tuntumasta Alassiosta. Tavoitteemme on saada toinen kohde vuokramarkkinoille vielä tämän kevään aikana.

Olen myös sparraillut ja mentoroinnut yrittäjiä, omistajia ja johtajia. Se on ollut erittäin antoisaa ja opettavaista. Toisen haasteiden sparraaminen auttaa myös oman pään tuntemusten tulkitsemista. Hyvä harrastus ja luonteva osa kaikkea tekemistäni.

Tuntuu, että kolmen vuoden aikana maailmassa on ollut vain kolme isoa uutista. Ilmastonmuutos, Korona ja nyt Ukraina. Oman elämäntavan uudistaminen on ollut ajoittain hyvin vaikeaa pakkoerityksessä, mutta jälkeenpäin katsoen lähes kaikki on mennyt toiveiden ja suunnitelmien mukaan. Ajankäyttö on hyvin erilaista kuin ennen, mutta kohtaamisten, ajattelun ja osaamisen taso on kasvanut huomattavasti. Elämä opettaa ja opastuksesta ei voi olla muuta kuin kiitollinen.

Tyytymättömyyteen taipuvaisena ihmisenä on hyvä välillä pysähtyä ja käydä läpi toiveita ja tapahtumia. Ajattelun kautta avautuu ymmärrys ja kyky käsitellä kokonaisuutta yksittäisten tapahtumien sijaan. Samalla syntyy tilaa kiitollisuudelle ja rauha valitun suunnan, työkalujen ja toimintaympäristön suhteen. 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.