Puoli vuotta headhunterina

28.06.2021 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Puoli vuotta headhunterina

Kulunut kevät tarjosi minulle harvinaista herkkua. Pääsin mukaan katsomaan ja kokemaan Suomen suurinta suorahakuyhteisöä Inhuntia niin asiakkaana kuin hakujen kautta.

Oma kiinnostukseni alaan ja henkilöhaasteisiin on vain vahvistunut. Kiinnostavin teema on kasvuyhtiöiden kasvustrategian sparraus ”team buildingin” kautta, eli uusien avainvaikuttajien löytäminen. Toiseksi kiehtovinta ja ehkä vaativinta on johdon ja johtamisen muotoilu. Kolmantena itselleni priorisoituu erityisosaamisen löytäminen, eli ”mahdottomien” tehtävien täyttäminen.

Olen yhä enemmän sitä miltä, että hyvä HH on virtuaalinen osa kasvavaa joukkuetta, jossa tarvitaan uudenlaista osaamista ja johtamismallin kehittämistä. Haasteet ovat aivan samat omistajien, hallituksen ja organisaation näkökulmista. Ja usein ”To change people you have to change people” eli on oltava myös rohkeutta reagoida, mikäli tulokset tai tekeminen ei saavuta yhdessä sovittuja tavoitteita.

Näen henkilöstöosaamisen alueella suuria mahdollisuuksia valmennuksen, kouluttamisen ja toimintamallien uudistamisen kautta. Suorahakujen markkinasta puuttuu pääosin ”people agency” -ajattelu, jossa yritys voisi valmentaa, kehittää ja sparrata johtamista ja tiimien kehittämistä monella eri tasolla. Tälläiseen ajatteluun sopisi myös virtuaalinen ”Chief HR advisor” positio. Monessa liiketoiminnassa hyvä tiimi on usein ”kaikki kaikessa.” Hyvällä hallituksen puheenjohtajalla, toimarilla ja muillakin avainpositioilla on todellakin väliä. 

Aika näyttää miten työ suorahakujen parissa jatkuu. On etuoikeus toimia aiheen ympärillä usealla eri näkökulmalla. Ehkä se tuo myös lisäarvoa tehtäviin hakuihin ja tulokselliseen tekemiseen. Myös omat virheet ja epäonnistumiset kasvattavat. Ehkä se onkin niin, että eka quarterin (25V) jälkeen minustakin on kasvanut HR ihminen. Elämä on opettanut, ettei ilman oikeita ja parhaita ihmisiä bussissa tuloksista tahdo tulla muuta kuin puhetta.

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.