Näin saat töitä

12.02.2021 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Näin saat töitä

Olen toiminut hetken osana Inhunt – headhunter yhteisöä. Olen vastaillut myös useiden eri ihmisten kysymyksiin työmarkkinoista, työnantajista jne.

Omalla urallani olen reilut parikymmentä vuotta palkannut, irtisanonut, vuokrannut, palkinnut ja johtanut erilaisia ihmisiä ja työsuhteita. Ajattelin antaa omat kolme vinkkiäni sinulle, joka haluat erottautua työmarkkinoilla ja löytää unelmiesi työn.

  1. Tee itsestäsi hyvä esitys. Kerro kaikille että haet töitä, millaista työtä haet ja mitkä ovat vahvuutesi. Anna verkostojen markkinoida osaamista puolestasi, myös verkossa.
  2. Mieti voisitko tehdä työtäsi työsopimuksesta riippumatta. Tarjoa osaamistasi palveluna, vapaaehtoisena tai projektina. Yritä jatkaa työtäsi vaikka sopimusta ei ole. Urheilijatkin pitävät itsensä kunnossa ilman pelipaikkaa. Työelämä on murroksessa ja kevyt-yrittäjyys, freelance -sopimukset tai muu alihankinta voi olla helpoin tapa työllistyä. Työyhteisöillä on korkea kynnys palkata ihmisiä Suomessa – on paljon helpompaa kokeilla palveluna, tutustua ja nähdä tuloksia. Muista, että työnantaja on työsi asiakas. Tee osaaminen näkyväksi.
  3. Ota suoraan yhteyttä työnantajiin. Finanssikriisin jälkeen Suomessa on ollut useilla eri aloilla enemmän hakijoita kuin paikkoja. Siksi sinun kannattaa kertoa unelmaduunistasi sen asiakkaalle. Moni johtaja kokee imartelevana, jos osaava tekijä kertoo työpaikan olevan hänelle mieluinen.

Mitä jos tekisit hakuprosessista työnäytteen?

Vanhakantainen ilmoitus, haastattelu ja valintaprosessi on vain yksi tapa työllistyä. Sähköiset verkostot ovat sinunkin käytössäsi ja näkyvyyden, kosketuspisteiden ja kontaktien määrän kasvaessa todennäköisyytesi kasvavat. Tee siis työtä kuten ammattilainen vaikka tuotteena oletkin sinä. Jyvät erottuvat akanoista myös hakuprosessissa.

Osalle meistä on vaikea hyväksyä, että työpaikat, niiden hakeminen ja saaminen on kilpailua. Hyvissä yrityksissä kuitenkin reilua kilpailua. Työn saa se, joka sen eniten näyttää haluavan ja ansaitsevan. Varmista siis, että torvesi soivat koko osaamisesi voimalla.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.