Valmennusbusiness

14.11.2020 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Valmennusbusiness

Tuntuuko siltä, että hölynpölyltä tuoksuva self-help liiketoiminta on saavuttanut huippunsa? Ajatteletko, että kaiken maailman konsultaatiota työnnetään sinnekin, mihin sitä ei tarvita. Oikean sijaan saatat olla täysin väärässä.

Ihmisen henkilökohtaisen suorittamisen parantamiseen tähtäävä liiketoiminta on kasvanut viime vuosikymmenillä kaikkialla. En tiedä mistä kaikkialta se alkoi, mutta muistan kuinka pääsykokeisiin, sitten lukioon ja lopulta vähän joka paikkaan valmentautumiseen alettiin myydä valmennusta. 

Viime vuosina paitsi self-help, myös puettavan teknologian määrä on kasvanut. Mittareiden suunta on selvästi valmentavaan suuntaan. Sain itse tänään ensimmäisen kerran Ouralta yleisarvosanan “95” ja tavoitteen liikkua vielä 20% enemmän kuin tällä viikolla. Suorituksen saavuttaminen vaati minulta liikuntaa, kevyttä syömistä, vähäistä alkoholin kulutusta ja lopulta onnistuneet yöunet.

Oura käytännössä “valmensi” minut elämään tasapainossa elimistöni kanssa.

Osa meistä suhtautuu vihamielisesti meditaatioon, valmennuksiin, itsensä kehittämiseen ja terveysteknologiaan. Aivan ymmärrettävästi, eihän golfiakaan ole pakko pelata tietokoneen avustuksella. Silti suorituksen parantaminen valmennusten ja teknologian avulla on tullut jäädäkseen.

Olen tarjonnut samaa ajattelua yritysten omistamiseen, johtamiseen ja kasvattamiseen. Sankarijohtajan tilalle formulatallia, joka kellottaa jokaiselle viikonlopulle, neljännekselle ja vuodelle paremmat tulokset. Tieto on saatavilla, ketterästi visualisoitavissa ja antaa suuntaa huomisen tekemiselle. Samalla kyky sopeutua muutokseen, resilienssi ja kyky parantaa tuloksia kasvaa.

Meillä on kasvamassa yritysten johtamiseen sukupolvi, joka on jo täysin nettinatiivi. Heidän tapansa etsiä tietoa, pelata, oppia ja kehittää eroaa taatusti omistamme. Kaikki kunnia vallassa roikkuvalle sukupolvelle, mutta seuraava muuttaa kyllä pelisäännöt tässäkin lajissa.

Tervetuloa älykäs, yhteinen, oppiva ja kehittyvä organisaatio!

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.