Mihin suunnitelmia tarvitaan?

16.10.2020 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Mihin suunnitelmia tarvitaan?

Ei se suunnittelemalla parane

Suomessa elää vahva tekemistä korostava kulttuuri. “Sanoista tekoihin” “Ne vaan puhuu” Ei puhetta vaan tekoja. Vaikeneminen on kultaa.

Pahimmillaan puhuminen laitetaan tekemisen kanssa vastakkain. Aivan kuin puhe ei olisi merkittävä teko. Silti aina kriisin keskellä ne suurimmat johtajat juuri puhuvat kansalaisille. Silti puhumalla ratkotaan maailman vaikeimmat paikat ja synnytetään uutta. Puhuminen on merkittävä osa tekemistä.

Puhuminen on tekemisen suunnittelua.

Mihin huomisesta puhumista ja tekemistä tarvitaan? Varmistamaan paras mahdollinen lopputulos. Pahimpaan ja yllätyksiin varautumiseen. Oikeiden resurssien ja varojen varaamiseen. Oman tekemisen johtamiseen. Riittävien kumppaneiden, osaamisen ja rajapintojen luomiseen.

Ei palokuntakaan harjoittele palopaikalla. Ei formulaa rakenneta sitä ajettaessa. Ei lentokapteeni kehitä lentämistä matkalla Miamiin. Ei sotaa voiteta pelkästään rintamalla riehumalla. Ei pimeässä suunnistaessa pääse perille ilman suunnitelmaa.

Laadukasta suunnittelukulttuuria vastustava yrittäjä, omistaja tai johtaja paljastaa oman rajallisen kykynsä johtaa ammattimaisesti, huomioida asiakkaita, mahdollisuuksia ja liiketoiminnan riskejä. Pelkkää tekemistä korostava kertoo, ettei suunnalla ole niin väliä kunhan hutkitaan kunnolla.

Viimeistään nyt kannattaa suunnitella tuleva vuosi huolella ja kertoa kaikille mihin on matkalla. Hyvin suunniteltu on jo osin tehty. Hyvää suunnitelmaa on helppo muuttaa ja reagoida ympäristön muutoksiin. Hyvä suunnitelma tuo valon ja poistaa harhailun pimeässä. Ihan sama kuinka pimeää on pihalla kunhan yrityksessä ja sen vetäjällä on valot päällä. 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.