Johtamisen palikat

11.09.2020 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Johtamisen palikat

Yrityskoon kasvaessa johtamisen palikat kasvavat. Isommassa yrityksessä palikoita on paljon ja johdon agendalla olevat asiat kasvavat. Suuret johtajat miettivät suuria asioita – ongelmana saattaa olla yrityksen asiakkaan edun ja sitä kautta yrityksen tulevaisuuden hukkaaminen arjessa. Kauppa ei jaksa palvella, autokauppias unohtaa vanhat asiakkaansa ja arjen mahdollisuudet jäävät yritykseltä käyttämättä.

Digiaika mahdollistaa reaaliaikaisen johtamisen vaikka kuinka monen desimaalin tarkkuudella. Moni johtaja sanookin ymmärtävänsä digitalisaation leviävän aivan kaikkialle, mutta haasteena olevan uudenlaisen johtamiskulttuurin, ajattelutavan ja työn johtaminen. Digiaika haastaa meidät kytkemään yksittäiset tapahtumat tietomassaan ja johtamaan samanaikaisesti suuria ja pieniä asioita. Sanon aina palikkakoon kasvavan yrityksen hierarkiaa kavuttaessa. Asiantuntijan kanssa voi puhua teknolegoilla, mutta hallituksessa puhutaan pääosin dubloilla.

Hyvä tapa ajatella on kyky kiteyttää isot asiat mutta hallita myös asioiden yksityiskohdat. Isommilla yrityksillä jää pienet asiat tekemättä. Se rako markkinoilla on yrittäjien paikka. Yrittävä jaksaa pitää huolta palvelusta, kokemuksesta ja asiakkaasta. Yrittävän on syytä varoa otteen menettämistä katseen noustessa horisontissa pidemmälle. Jokainen kohtaaminen, euro ja tilanne on hoidettava hyvin vaikka niitä onkin jatkuvasti enemmän.

Ihanteellista olisi ajatella, että kasvava määrä palikoita käytetään paremman ja älykkään johtamisjärjestelmän rakentamiseen. Kokemus arjessa taitaa kuitenkin olla toisenlainen.

Johtajista tulee helposti isompia palikoita yrityskoon kasvaessa johtamisen palikoiden kasvun sijaan.

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.