Kiila

17.05.2020 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Kiila

Jokaisessa liiketoiminnassa on aina kehittämistä. Jokaisesta organisaatiosta löytyy aina tehostettavaa ja viilaamista. Säästämällä prosentteja ja lisäämällä samalla tuloja syntyy kiila, jonka arvo on vuosien kuluessa uskomaton.

Velaksi tai pääomatuloilla elävä yksinyrittäjä, vaikkapa lääkäri tienaa kiilalla kymmenessä vuodessa urheiluauton. Ferrari maksetaan siirtämällä verotusta palkanmaksusta pääomatuloihin. Kiilan hyödyntäminen vaatii pitkäjänteistä suunnittelua, sitoutumista säästäväisyyteen ja kovaa työntekoa.

Kriisi on hyvää aikaa ottaa kiila käyttöön. Miettiä uusia investointeja, keskittymistä olennaiseen ja karsia kuluja, turhaa ja tuottamatonta. Jokainen ihminen ja organisaatio voi ottaa kriisin ja sen jälkeisen ajan terästäytymisen aikana. Lisätään liikettä, happea, tasapainoa, vähennetään läskiä, ylimääräistä ja tarpeetonta.

Tunnen paljon yrittäjiä ja yrityksiä, omistajia, jotka ymmärtävät arvokiilan merkityksen ja pitkäjänteisen vaikutuksen. Ajattelu on sukua korkoa korolle ajattelulle, mutta ideana on keskittymisen kautta lisätä tuloja ja vähentää menoja. Lopputulos on vaurastuminen.

Iso kiila ja sen vaikutus voi syntyä pienistä asioita. Perheessä kaksi autoa on iso kuluerä. Kaukana asumisen hintaetu sulaa usein liikkumisen kustannuksiin. Yksinyrittäjän pitäisi oppia jotain FIRE-ajattelusta. PK yritys voi virtualisoida ja ulkoistaa, isompi yritys johtaa kiilaa hankkeiden ja ohjelmien kautta.

Miten sinä kulutat, tienaat ja elät tulevat viisi vuotta. Ympäristö muuttuu ja tarjoaa saman mahdollisuuden meille jokaiselle. Mieti mihin tulevat vuodet valuvat ja mitä saat niistä tiristettyä. Hyvien ja huonojen valintojen ero on usein pieni hetkessä, mutta kerrannaisvaikutukset ajan kanssa valtavat.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.