Vuosikymmen

01.01.2020 | Kasvu | Ville Tolvanen

Vuosikymmen

2010 olin ostanut maatilan Kymenlaaksosta. Riehakkaiden vuosien jälkeen halusin rakentaa mallin, jossa voisin asua maalla ja tehtä töitä yrittäjänä keikkoina, päivinä ja projekteina. Ryhdyin kirjoittamaan blogia. Ajattelin, että jos saisin jotain aikaiseksi, pystyisin elättämään itseni asumalla maalla ja löytämällä itselleni sopivat tehtävät, asiakkaat ja toimeksiannot.

Homma meni pipariksi. Konsultointi lähti niin rajuun kasvuun, ettei aikaa enää ollut elää maalla. Oma aika muuttui mahdottomaksi. No, vedin sitä molempiin sieraimiin ja rakensin Digitalistin. Vauhdikkaita vuosia, mahtavia hetkiä ja tekemistä, jonka keskellä ehti maatilakin ruostua remontoitavaksi.

Tänä vuonna syntyi uusi yritys. Vanhempana, valmiimpana, suunnitelmallisemmin. Olen määrätietoisesti rakentanut uraa hallitusammattilaisena (yök mikä sana), rakentanut yritysten hallitukselle ja johdolle työkalut, johtamisjärjestelmän ja raportoinnin, joka mahdollistaa jatkuvan yhteydenpidon, strukturoidun kehittämisen, kehityshankkeita, paljon keskustelua ja arvokkaita kohtaamisia. Valmistellut kohtaamiset, laadukkaasti käytetty aika ja suunnitelmallisuus mahdollistavat sen, että pystyn palvelemaan useita yhteisöjä ja silti yrittämään uutta elämää maalla. Tällä kertaa Italiassa.

Arvo syntyy kun selvitetään organisaation ja yksilöiden tarpeet, organisoidaan ajankäyttöä riittävän pitkälle ajalle kerrallaan ja systematisoidaan niin, että työtä tehdään erikseen ja kun kohdataan, mikä on aina parasta, niin kehitetään yhdessä. Näin tuottavuus, lisäarvo, tekeminen, kohtaamisen ja suhteet ainakin teoriassa kohtaavat.

Olen rakentanut työmallia, jossa struktuurit, rakenteet ja aikataulut tukevat tulosten tekemistä. Rakenteiden ympärille olen rakentanut kommunikaatiota, jossa voidaan olla läsnä ja livenä, vaikka ei aina oltaisikaan samassa huoneessa. Tavoitteeni on ollut ottaa kaikki irti ATK:sta eli digitalisaatiosta. Vapauttaa arvo ajasta, paikasta ja tilanteesta.

Voisin kai asua purjeveneessä. Aika moni tekee niin. Tiedän silti monen haluavan enemmän fyysisiä kohtaamisia. Niiden kustannusta ja merkitystä tulisi korostaa. Jokaisen valmistautua, saapua ajoissa, valmistautuneena ja valmiina tuottamaan lisäarvoa tilanteessa. Näin toimimalla elämälle jää enemmän aikaa. Valinta on olla tehokas silloin kun tarvitaan ja löytää aikaa oravanpyörän ulkopuolelta ajattelulle, hajatuksille, fyysiselle työlle ja joutilaisuudelle.

Kaikki hyvät järjestelmät on luotu vapauttamaan meidät elämään.

Aivan mahtavaa uutta vuosikymmentä ja vuotta 2020!

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.