Hyvä omistajuus

18.11.2019 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Hyvä omistajuus

Meillä vallitsee vahva ”omistaja omistakoon kuten haluaa -ajattelu” Puutteita, epäkohtia ja ammattimaisuuden poissaoloa on helppo perustella yksilöllisyydellä. Jokainen tarina, yrittäjä ja tilanne on muka erilainen.

Silti omistajuuteen on aika helppo löytää selkeitä periaatteita sen ammattimaisuuden periaatteella. Eikä vajota hallintoloukkuun pohtimaan vain omistajien roolia ja yritystoiminnan rakenteita. Hyvää omistajuutta voidaan myös pohtia suhteessa arkeen, tekemiseen, asenteisiin ja tuloksiin.

Hyvä omistaja näkee arvon luomisen yhteisenä tehtävänä.

Ilman tuloksia ei ole huomista, ilman investointeja ei mennä eteenpäin ja ilman avointa yhteistyötä ei saada menestymisen kannalta elintärkeitä tuloksia aikaiseksi.

Hyvä vertailukohta löytyy tänä viikonloppuna jalkapallosta tai formuloista. Yleisö, timiin jäsenet, kuskit, sponsorit ja omistajat janoavat ja tukevat kaikki yrityksen menestymistä. Miksi sama tilanne ei olisi arjen juhlaa missä tahansa työpaikassa?

Työelämä on täynnä jännitteitä, pimittämistä, vanhan pitämistä normaalina ja tyytymistä vaatimattomaan. Juuri valmistuneen tutkimuksen mukaan suurin osa työntekijöistä pitää työtä vain välttämättömänä pahana, jolla rahoitetaan elämä toisaalla. Miksi omistaja tyytyisi omistamaan tälläistä, kun selkeä vaihtoehto on johtaa jotain, mikä liikuttaa, herättää intohimoa, tunteita ja jatkuvaa spekulaatiota.

Ei jokaisen yrityksen tarvitse olla formulatalli. Silti jokaisen tulisi käydä läpi omansa ja pohtia, millä asialla omistajat, hallitus, johto ja työntekijät ovat. Kuinka ammattimaisesti asioita hoidamme ja mitkä ovat huomisen satsaukset. Maanantai on paras aika miettiä omaa peliä ja pohtia millaisia tarinoita siellä tänään synnytetään.

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.